GÜNEŞ YAKMASA DA ALLAH YAKAR BE!

Denizli Ulu Cami'de bugün Cuma Namazına gidenler şaşırtıcı bir görüntüyle karşılaştılar. Dışarıda cemaatin namaz kıldığı gölgelik alanda bulunan 2 araç cemaatinde tepkisini çekti.

  • 11 Eylül 2020 - 13:37
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'de pandemi sürecinde camilerde alınan önlemler nedeniyle cemaat yarı yarıya düşürülürken hava sıcaklığı nedeniyle de vatandaşlar sıkça camilerin bahçe alanlarında namazlarını kılıyorlar.

Fakat bugün Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Bayramyeri bölgesinde bulunan Ulu Cami'de çekilen bir fotoğraf sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Cemaatten bir kişinin çektiği fotoğrafı görenler bu kadarına da pes dedirtti.

GÜNEŞ YAKMAZ AMA YA ALLAH?

Pandemi nedeniyle yarı yarıya doluluk oranlarıyla camilerin içerisinde namaz kılan vatandaşlar içeride yer bulamayınca da bahçe kısmında namaz kılmak için dışarı çıktılar. Sosyal mesafe kuralı nedeniyle de cemaatin aralarına 2 metrelik boşluğun girdiği Ulu Cami avlusunda gölgelik olarak kullanılan ve cemaatin namaz için kullandığı alana park edilen 2 araba ise cemaatin tepkisine yol açtı. 2 aracın henüz kime ait olduğu bilinmezken cami görevlilerin bu duruma tepkisiz kalması ise eleştirilerin dozunu arttırdı. Vatandaşlar "Güneş yakmasa da Allah yakar" tepkisi gösterirken, Cuma Namazı kılmaya gelen bir çok vatandaş ise arabalar yüzünden güneşin ortasında ibadetlerini sürdürdüler.

Öğle sıcağında arabası zarar görmesin diye cemaatin gölgelik alanına arabasını park ederek ibadetlerini yapmaya çalışan vatandaşları güneşin altında bırakan şahıs ise merak konusu...