GÜLİZAR BİÇER KARACA’DAN KAYAKÖY TOKİ KONUTU SORULARI

  • 08 Aralık 2020 - 10:23
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Kayaköy Mahallesinde konutlarını teslim alamayan ve bu yüzden mağdur olan vatandaşların sorunlarını TBMM Gündemine taşıdı. Gülizar Biçer Karaca ‘’Kayaköy’de TOKİ’den konut sahibi olan yurttaşlar yetkililer tarafından kendilerine teslim tarihi olarak 1 Nisan 2020 tarihinin bildirildiğini ifade etmişlerdir. Yurttaşlar Kayaköy’deki TOKİ konutlarının çalışmalarının %96 oranında tamamlandığını fakat  konutların teslim edilmediğini dile getirmektedir.Madem konutlar geç teslim edilecekti, neden teslim tarihi 1 Nisan 2020 olarak açıklandı?’’ dedi. Gülizar Biçer Karaca ayrıca pandemi döneminde taksitlerin ertelenmesiyle yurttaşların ikinci kez mağdur olduğunu dile getirdi.

KONUT SAHİPLERİNİN MAĞDURİYETİ ARTIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yurttaşların konutların teslim edilmemesiyle, kiracı olarak yaşayanların oturdukları konutların ev sahipleri ile sorun yaşadıklarını ve pandemi nedeniyle ertelenen taksitlerin Haziran’dan bu yana normal taksitlerin üzerine eklenmesiyle çok zor durumda kaldıklarını ifade etti. Yurttaşların isyan etttiğini dile getiren Gülizar Biçer Karaca Kayaköy’de konutlar teslim edilene kadar konunun takipçisi olacağını söyledi.

GÜLİZAR BİÇER KARACA’NIN SORULARI;

1- Denizli’de Kayaköy Mahallesi’nde yapılan toplu konutların teslim tarihi konut sahiplerine neden  Nisan 2020 olarak açıklanmıştır?

2- Denizli’de Kayaköy Mahallesi’nde yapılan toplu konutların tamamlanmasına rağmen konut sahiplerine teslim edilmemesinin sebebi nedir?

3- Konutlarına taşınmayı bekleyen yurttaşların yaşadıkları mağduriyetlerini gidermek amacıyla herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?

4- Kayaköy’de toplu konutlar konut sahiplerine ne zaman teslim edilecektir?