GÜLİZAR BİÇER KARACA: YANINDAYIZ İZMİR

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İzmir’de depremin en ağır hasar verdiği ilçelerden Bayraklı’da, hayatını kaybeden yurttaşların cenazesine katıldı

  • 02 Kasım 2020 - 09:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Emrah Apartmanı ve Rızabey Apartmanı önünde göçük altından gelecek müjdeli haberleri ve yakınlarını umutla bekleyen ailelere moral ziyaretleri gerçekleştirdi; deprem çadırlarında kalan yurttaşları ziyaret etti; ihtiyaç sahibi depremzedelerle görüşmeler gerçekleştirdi. Gülizar Biçer Karaca;  “Birlik ve beraberlikten söz edenler, siyasi malzeme yapmadan, ayrı gayrıya geçit vermeden hareket etmeli... Tüm toplum kenetlenmişken, ayrımcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı söylem ve paylaşımları yapan anlayışa prim verilmemeli… Sahadaki tüm kurtarma ekiplerine, Soma’dan koşup gelen maden işçilerine, yardım kampanyaları örgütleyen sivil platformlara, hassasiyetle sürece katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

CHP TAM KADRO SAHADA

“Depremde hayatını, sevdiklerini kaybeden, hasardan etkilenen tüm canlarımız için seferber olduk. CHP olarak tam kadro sahadayız. 100’e yakın Milletvekilimizle İzmir’de sahada yerimizi aldık. Tüm belediyelerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde inanılmaz bir özveri ve gayretle çalışıyor.” diyen Gülizar Biçer Karaca, “Sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamak kent hakkıdır. CHP’li belediyelerimizin, ülkenin dört bir yanından il ve ilçe örgütlerimizin, kadın kollarından gençlik kollarına tüm birimlerimizin seferberliği, gönüllülerin destekleriyle İzmirlilere yanlarında olduğumuzu hissettirmek için gayret gösteriyoruz. Zor zamanları birlikte aşacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

PARLAMENTODA ÖNERGELERİMİZ NEDEN BEKLETİLİYOR, NEDEN REDDEDİLİYOR?

İzmir’de yaşanan depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye’nin seferber olmasının, dayanışma ruhunun toplumsal travmayı atlatmada büyük önem taşıdığını söyleyen CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, muhalefet milletvekillerinin TBMM’ye sunduğu, depremlerin yıkıcı etkilerinin önlenmesi için Araştırma Komisyonu kurulması yönündeki 50’yi aşkın araştırma önergesinin reddedildiğini hatırlattı. Kendisinin TBMM’ye sunduğu; depremde ön tedbirlilik, kamu binalarının güvenliği ve deprem vergilerinin nereye harcandığının açığa çıkarılması yönündeki 2 ayrı önergesinin de hala bekletildiğini hatırlattı. “İnsanlar ölüyor, canlılar göçük altında hayatını kaybediyor. Olası depremleri önceden konuşmak, bilim ışığında çözmek, AVM haline getirilmiş deprem toplanma alanları konusunda gerekeni yerine getirmek için neyi bekletiyor neyi bekliyorsunuz? Bu kayıplar, ölümler, yaşanan trajediler, yaşam hakkının sona ermesi karşısında bizler çaresiz miyiz? Değiliz. Bizler Parlamentonun üyeleri olarak, sarayın tek adamının üye sayımıyla meşguliyetinin bitmesini bekleyemeyecek kadar öfkeliyiz.” diyerek tepkisini dile getirdi.  Gülizar Biçer Karaca, “Gecikmeksizin araştırma komisyonu kurulması, Fay Yasası’nın çıkarılması gerektiğini bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.