GÖZLERİYLE DEĞİL DOKUNARAK GÖRÜYORLAR!

Denizli’de Altı Nokta Körler Derneği üyeleri Med Plus’ta aldıkları masaj eğitimiyle sertifikalarını almaya hazırlanıyorlar.

  • 07 Mart 2022 - 16:21
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri Osman Aksoy, Vahide Aksoy Kamil Ay, Figen Ay, Meltem Akçay ve Yunus Karataş, Aysun Allın eğitmenliğinde Med Plus Kariyer eğitim merkezinde Masaj Uygulayıcılığı kursu almaya başladılar.


Gözleriyle değil dokunarak gören, hatta bir çok kursiyerden daha çok başarı sergileyen Altı Nokta Körler Derneği üyelerinin kursları yaklaşık 4 ay sürecek. Kursun 2. haftasında olan kursiyerlerinden gurur duyduğunu söyleyen Med Plus Kariyer Eğitim Merkezi kurucusu Yusuf Önder; “Kursiyerlerimizin azmi ve derslerimizde gösterdikleri başarılardan gurur duyuyoruz. Onlarla çalışmaya başladığımız günden itibaren kurslarımızda yoğun bir emek harcıyorlar. Biz onlara bir şeyler öğretirken, bir yandan da arkadaşlarımızdan çok şey öğreniyoruz” dedi.


Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Reşat Göcen, Dünyanın bir çok noktasında görme engellilerin uğraşlarından biri masajdır. Görme engelli bireylerin, dokunma duyuları çok gelişmiş durumdadır. Bu nedenle masaj eğitimi almak isteyen kursiyerlerimiz için bu seçimi yaptık dedi. 


Başkan Göcen; "Biz bu eğitimin bilinçli bir şekilde olmasını istedik. Görme engelli arkadaşlarımızın kaliteli bir eğitim olması ve sonrasında alacakları serfitikalarla istihdam edilmesi bizim önceliğimiz oldu. Bu süreçte bizlere destek sağladığı için Med Plus kurucusu sayın Yusuf Önder ve Denizli Rotary Kulüp üyelerine teşekkürlerimi sizler aracılığıyla da bir kez daha tekrarlamak isterim" dedi.


İMKANLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ

HEDEFİMİZ DAHA DA PROFESYONELLEŞMEK

Üyelerimizin talepleri doğrultusunda bu eğitim süreci başladı diyen Başkan Gökcen; "İmkanlarımız el verdiği sürece bu projemizi geliştirmek istiyoruz. Üniversitemizden de destek gelirse bu çalışmalarımızı bir adım ileriye taşıyabiliriz. Erişelebilir bir kent talebimiz devam ediyor. Eğitimde istihdamda engelli kotalarının doldurulmasını talep ediyoruz. Yarın dünya kadınlar günü olması nedeniyle engelli kadınlarımızında sıkıntılarını dile getirmek istiyorum. Hem kadın oldukları hemde engelli oldukları için çifte ayrımcılığa uğruyan engelli kadınlarımız kendilerini asla yalnız hissetmesinler. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.