GONCALI MAHALLESİ VATANDAŞLARI MİLLETVEKİLİNİ SEL BASKININA ÇAĞIRDI

Denizli’de akşam saatlerinde yoğun yağmur yağışının ardından Goncalı Mahallesi’nde yaşanan selde Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, hemşehrilerinin yanında oldu. Aynı mahallede selden 2 ay sonra ikinci kez etkilenen vatandaşlarla yetkililere seslenildi.

  • 03 Eylül 2023 - 17:30
  • Son Güncelleme : 03 Eylül 2023 - 17:35

Denizli’de geçtiğimiz aylarda Pamukkale ilçesinde birçok mahallede yoğun yağmur yağışından dolayı sel meydana geldi. Birçok yerde büyük maddi zararların oluştuğu selde belediyelerin yardımları çok sınırlı kaldı. Pamukkale ilçesi Goncalı Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen yağmur yağışının ardından geçen 2 ayda  tedbirlerin alınmadığı görüldü. Mahallede bulunan esnaf Ramazan Örs, “Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız selin ardından önlem alınması için birçok yere başvuruda bulundum. Yıllardır da başvuru yapıyorum. Dükkanımda meydana gelen hasarın borçlarını daha ödeyememişken, uyarılarımıza rağmen ikinci kez aynı durum meydana geldi. Bizlerde Denizli Milletvekilimiz Sema Silkin Ün’e ulaşarak, hep birlikte yetkililere tekrardan seslendik” dedi.

Vekil ün geçtiğimiz aylarda sel bölgesini ziyaret ederek yapılması gereken çalışmaları basın açıklaması ile paylaşmıştı. 

“Tüm uyarılarımıza rağmen o günden bu güne hiçbir tedbir alınmamış”

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, “Yaklaşık 2 ay önce Pamukkale ilçesi Goncalı Mahallesi’nde sel faciası meydana geldi. Ardından bizlerde vatandaşlarımızın yanında olduk. Goncalı Mahallesinde selden etkilenen Ramazan Örs abimiz bizlere tekrardan ulaşarak kısa sürede yanında olmaya gayret ettik. Belediyecilik, tedbir almaktır. Ancak biz  görüyoruz ki bu seller karşısında tüm uyarılarımıza rağmen o günden bu güne hiçbir tedbir alınmamış, en basit dere ıslah çalışması yapılmamıştır. Ama arkadaşlar zannediyorum ki belediyeciliği tedbir almadan seller yaşandıktan sonra iki balya saman dağıtmak olarak algılıyorlar. Yöneticileri görevini yapmaya çağırmak için geldik. Şehrin birçok çalışmasında hayırseverler yapıyor, peki şimdi soruyoruz bu şehrin altyapısını da mı hayırseverler yapsın, derelerin ıslah çalışmasını da mı onlar yapsın. Vatandaşlarımız baş başa mı kalsın böyle, sel vatandaşımızın kaderimi olsun?” şeklinde konuştu.