GÖKCE: €

İyi Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, Hocalı Katliamının 29. Yıl dönümü dolayısı ile yazılı bir basın açıklaması yaptı.

  • 26 Şubat 2021 - 08:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Gökce “Hocalı’da insanlık dışı bir katliam yapan Ermenistan ve destekçileri elbette bunun hesabını verecektir. Hocalı Türk coğrafyasının ve insanlığın kanayan yarasıdır. Vahşice katledilen 613 canımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce yaptığı yazılı açıklamada “29 yıl önce 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanmış olan insanlığın yüz karası bir dram olan Hocalı Katliamı bir soykırım girişimidir. Ermeni güçleri Hocalı kasabasında 613 Azeri soydaşımızı kadın, çocuk demeden yakarak; gözlerini oyarak ve başlarını keserek insanlık dışı yöntemlerle işkence ederek katletmiştir. Bu süreçte Birleşmiş Milletler ve Batılı ülkeler kafalarını kuma gömmüş ve sanki hiç yaşanmamış gibi bu soykırımın üstünü örtmüşlerdir. Üzerinden yıllar geçse de acısını hala dün gibi içimizde hissettiğimiz bu katliamda şehit düşen bütün soydaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, insanlık dışı bu toplu katliamı yapanları lanetliyorum. Soydaşlarımıza uygulanan bu zulmün hesabının er ya da geç sorulacağına, Yüce Türk Milleti’nin soydaşlarının kanını yerde bırakmayacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.