GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ ACIPAYAM’A ÇOK YAKIŞTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Acıpayam Belediyesi işbirliği ile Acıpayam ilçesinin büyük bir eksikliğini giderecek Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılış töreni yapıldı. Acıpayam’da ve kent genelinde hizmet destanlarına devam edeceklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, " Yaparsak biz yaparız, yaparsak birlikte yaparız " dedi.

  • 19 Mart 2024 - 20:15
  • Son Güncelleme : 19 Mart 2024 - 20:20

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Acıpayam Belediyesi işbirliği ile Acıpayam ilçesine kazandırılan Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılış töreni düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Acıpayam Gençlik ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Acıpayam Belediye Başkan adayı Fikret Gümüş, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Osman Zolan, hemşehrilerinin açılış törenine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyerek, hemşehrilerinin ramazan ayını tebrik etti. Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Acıpayam’ın 56 mahallesinde ve her sokağına hizmet ettiklerini, Acıpayam’a her geldiklerinde güzelliklerle karşılaştıklarını söyledi.


“Yaparsak birlikte yaparız”

Acıpayam ilçesinde gerçekleştirdikleri hizmet destanlarını anlatan ve yatırımların devam edeceğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Gençlik ve Kültür Merkezi bizim hayalimizdi. Hulusi Başkanımızla, Nihat Bakanımızla bunu çok konuştuk. İşte milletvekillerimiz de Sayın Bakanımız da Acıpayam Belediye Başkanımız Hulusi Bey ile ve burada bulunan tüm kardeşlerimizle el ele verdiğimiz zaman böyle güzel işler ortaya çıkıyor. Yaparsak biz yaparız, yaparsak birlikte yaparız “diye konuştu. 


65 milyon liraya mal oldu

Büyükşehir Belediyesi Acıpayam Gençlik ve Kültür Merkezi’nin inşası ile ilgili birlikte hareket etmenin öneminden bahseden Başkan Zolan, tesis hakkında bilgi vererek “ Bugün Acıpayam da aslında birlikte tarihe güzel bir not düşüyoruz ve geleceğimizi inşa ediyoruz. Gençlik ve kültür merkezimiz yaklaşık 65 milyon liraya mal oldu. Yaklaşık 17 ay önce başladık. Bugün yapsak 150 milyon TL’den aşağıya yapılacak bir iş değil. Allah yolumuzu açık etsin. İnşallah burada gençlerimize kültürümüzü yaşatma, ecdadımızdan kalan değerleri güçlendirme ve öğretmeyi bize nasip etsin. Büyükşehir Belediyemiz ile Acıpayam Belediyemizin işbirliği içinde yapmış olduğu bu eser, Acıpayam’a, insanlarımıza, gelecek nesillere hayırlı ve mübarek olsun” ifadelerini kullandı.


Eser ve hizmet siyaseti 

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 2004’te önceki dönem belediye başkanı Nihat Zeybekci ile başlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile devam eden eser ve hizmet siyasetini gördüklerini söyleyerek, kente kazandırılan yatırımları anlattı. Yılmaz, “Denizli’nin yeniden kazanması marka ve vizyon kent anlayışının kazanması adına var gücümüzle gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam’ın uzun süredir hasretini çektiği Gençlik ve Kültür Merkezi’ni şaheser olarak nitelendirerek, “Benim rüyalarımı süsleyen, gerçekten yapılmadan önce uykularımı kaçıran bir durumdu. Burada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan Beyefendi olmak üzere, Acıpayam Belediyemizin, Büyükşehir Belediyemizin tüm çalışanlarına ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Acıpayam’a yakışan bir tesis

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise,  Büyükşehir Belediyesinin ve Acıpayam Belediyesinin yaptığı yatırım ve hizmetlerle ilçenin çehresini değiştirdiğini söyledi. Ök, “Gençlik ve Kültür Merkezi’nin tasarımı, mimarisi muhteşem olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, Acıpayam’a yakışır” diye konuştu. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de, Acıpayam’a böylesine güzel bir yatırımın yakıştığını belirterek, “Acıpayam’a yakışır gençlik ve kültür merkezi oldu. Emek veren Osman Başkanımıza ve Hulusi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, gençliğe güzel bir gelecek hazırlamak adına böylesine güzel eserler kazandırmanın öneminden bahsederek, “Gençlikten beklentimiz ecdadımıza, medeniyetimize, kültür ve sanatımıza, devletimize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmasıdır. Tesisimiz ilçemize, gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. 

Acıpayam’a muhteşem bir eser

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Acıpayam’da birlik ve beraberlik olmasa böylesine önemli bir tesisin ilçeye kazandırılamayacağını belirterek, emek verenlere teşekkür etti. Zeybekci, “Bu muhteşem eserde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Acıpayam Belediye Başkanımıza, teknik ekibe Allah razı olsun. Güzel günlerde kullanmayı nasip etsin” dedi.  Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi dualarla kesildi. Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra açılışı yapılan tesisi inceleyerek el sanatları, resim, müzik ve halk oyunları alanlarında eğitim alan kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun sunduğu gösteriyi izleyen protokol daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuar sanatçısı Sadi Cesuroğlu’nun konserini dinledi.

Büyükşehir Belediyesi Acıpayam Gençlik ve Kültür Merkezi

Acıpayam Gençlik ve Kültür merkezi 3 katlı yapıda olup 2 farklı kottan giriş yapılabilmektedir. 1749,55 m2 alana oturmakta olup toplam 4437 m2 yapı alanına sahiptir. Bodrum katta 2 adet cep sineması, wc, mescit ve teknik hacimler mevcuttur. Zemin katta fuaye, sergi salonu, atölyeler (5 adet), konferans salonu, kafe ve wc mevcuttur. 1. Katta ise görevli odaları, atölyeler, halk oyunu odası gibi mahaller bulunmaktadır.