GENÇ KIZIN KATİLİ TUTUKLANDI

Denizli'de kar maskesiyle girdiği apart odasında barışma teklifini kabul etmeyen üniversite öğrencisi Aleyna Yurtkölesi’ni elleriyle boğarak öldüren İran uyruklu eski sevgili tutuklandı.

  • 10 Ocak 2021 - 15:26
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale ilçesi Yunusemre Mahallesi'ndeki bir apartta yalnız yaşayan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Aleyna Yurtkölesi, kapıyı zorla açarak içeriye giren tanıdıkları tarafından yatağında ölü bulunmuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, boynundaki dövmeden tespit ettikleri cinayetin şüphelisi İran uyruklu 25 yaşındaki Shayan Kheyrian’ı yaşadığı adrese yapılan operasyonla yakaladı. Zanlı Shayan Kheyrian, emniyetteki ifadesinde Aleyna Yurtkölesi ile daha önce sevgili olduklarını, barışmak için evine gittiğini, çıkan tartışmada boğazını sıkarak öldürdüğünü itiraf etti.

Emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilen Shayan Kheyrian’ın korkınç cinayeti nasıl işlediği hakkında ipuçları da ortaya çıktı. Tanınmamak için kar maskesi ve kapüşon ile yüzünü gizleyerek içeri girdiği, eldiven kullandığı elleriyle genç kızı boğarak öldürdüğü tespit edildi. Mahkemede suçunu kabul eden İranlı Shayan Kheyrian, tutuklandı.