GELENEK DEĞİŞMEDİ: İLK İFTAR BÜYÜKŞEHİR ÇADIRINDA

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurduğu iftar çadırı geleneği devam ediyor. Her yıl ramazanın ilk günü iftar çadırında vatandaşlarla birlikte olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, binlerce vatandaş ile aynı sofrayı paylaştı, İlk İftar ise DTO katkılarıyla düzenlendi.

  • 07 Mayıs 2019 - 13:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Ulu Camii yanındaki iftar çadırı ramazanın ilk günü misafirlerini ağırlamaya başladı. İftar programına Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. DTO'nun verdiği ramazanın ilk iftarına katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Osman Zolan, iftar çadırının konuklarıyla bir süre sohbet edip ramazanlarını tebrik etti. Yemek dağıtımında da bulunan Başkan Osman Zolan, her gün 5 bin kişiyi konuk edecek iftar çadırında vatandaşlarla birlikte dua edip orucunu açtı.

11 ayın sultanı ramazan

Başkan Osman Zolan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, tüm Denizlililerin ramazan ayını tebrik etti. Başkan Osman Zolan, “Çok şükür Ramazan-ı Şerif'e bir kez daha ulaştık. 11 ayın sultanı ramazanımızı hep birlikte idrak ediyoruz. Benim dileğim ramazan ayı boyunca tutacak olduğumuz oruçlar yapacak olduğumuz dualar inşallah kabullerin en güzeli ile kabul edilsin. Ben tüm Denizlili kardeşlerimin ramazanını tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN, ZULÜM GÖREN MÜSLÜMANLAR İLE ŞEHİT VE GAZİLERİ UNUTMADI

“Hemşehrilerimizle, bu kez iftar sofrasında buluştuk; ramazanın bereketini paylaştık” diyen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, halkın ramazan ayını tebrik etti. Başkan Erdoğan, “Rahmet ve bereket ayı olan mübarek ramazan ayına ulaşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Denizli’de, ramazanlar her zaman birlik ve beraberlik içinde geçiyor. Binlerce vatandaşımızla aynı sofrada bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Toplumda birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine vesile olan ramazan ayı, aynı zamanda bir yardımlaşma ve paylaşma zamanı. Rahmet kapılarının açıldığı, duaların kabul olduğu bir ay olan ramazanda, Kudüs’te, Suriye’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın diğer ülkelerinde zulüm gören tüm kardeşlerimizin kısa zamanda refaha ulaşmalarını temenni ediyoruz; dualarımız onlarla. Ayrıca, son bir iki gün içinde ve daha önce şehit olan kahraman kardeşlerimize, askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan güvenlik güçleri mensuplarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Bu mübarek ayın, tüm dünyaya barış, huzur ve güzellikler getirmesini, herkesin daha iyi, mutlu ve sağlıklı olması için dua ediyoruz.” dedi.

5 bin kişiye iftar

Geleneksel olarak her yıl kurdukları iftar çadırında verilen yemeğin her gün bir hayırsever ya da sivil toplum kuruluşunun karşıladığını belirten Başkan Osman Zolan, “Ramazan ayında her gün akşam Ulu Camimizin olduğu yerde 5 bin kişiye iftar veriyoruz. Her sene olduğu gibi yine yoğun bir ilgi var. Her gün iftarı bir hayırseverimiz, ya da bir sivil toplum kurumumuz üstleniyor, biz de işi organize ediyoruz. İnşallah yıllarca da bu böyle devam etsin istiyoruz. Her gün değişik yemeklerle 5 bin kişiye burada iftarını açtırıyoruz” diye konuştu.

"Gönül sofralarımız devam edecek"

Başkan Zolan, şunları söyledi: "Bu güzelliği birlikte vatandaşlarımızla yaşıyoruz. İnşallah mahallelerimizde yine gönül sofralarımızı aynı sokakta komşularımızla buluşmayla ilgili iftarlarımızda olacak. İnşallah Allah’ım tutmuş olduğumuz oruçları yapmış olduğumuz ibadetleri kabul eylesin. İnşallah her şey daha güzel olsun."