GAZİLİK KUŞAKTAN KUŞAĞA YAŞANAN ONURDUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

  • 19 Eylül 2020 - 16:28
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘‘Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül'de, Gaziler Günü’nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, tüm gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum. İşgalcilere, emperyalistlere karşı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda canlarını feda etmiş atalarımızın yanında gazilerimizin değerinin anlaşılması için 19 Eylül ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü vatanımız için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan  gazilerine sahip çıkabilen toplumlar gelişir. Gazilik; kuşaktan kuşağa yaşanan bir onurdur. Gazilerimizi yılda bir kez hatırlamak değil onların vatanımız için yaptıkları karşısında minnet duymak zorundayız.’ Dedi.

GAZİLERİMİZ ARASINDA MAAŞ FARKI ORTADAN KALDIRILMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ‘Bugün AK Parti iktidarının ülkemizi getirdiği noktada gazilerimiz görmezden gelinmektedir. Devletin kaynakları saray iktidarının elinde rant için harcanmaktadır. Vatanımız için büyük fedakarlıklar yapan gazilerimizin hakları verilmemektedir.’ Dedi. Sarayda saltanat sürenlerin ülkemiz için bedel ödeyen gazilerimiz arasında ayrımcılık yaptığını dile getiren Gülizar Biçer Karaca gazilerimiz arasındaki maaş farklılığının ortadan kaldırılması için gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısı yaptı. Ayrıca bir kez daha 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri için toplanan 338 milyon 971 bin 731 TL’nin akıbetini sordu.