GAZETECİLERE BASIN KARTI EĞİTİMİ VERİLDİ

Denizli’de bugün gerçekleştirilen eğitim ile gazeteciler basın kartı hakkında bilgilendirildi.

  • 25 Şubat 2020 - 13:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye’de basın kartlarıyla ilgili kafalardaki soru işaretlerini gidermek amaçlı toplantılar sürüyor. Bugün Denizli’de de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun’un katılımı ile gazetecilere eğitim verildi.

Toplantıda gazeteciler öncelikle İletişim Başkanlığı’yle ilgili sunumu izledi. Ardından basın kartlarıyla ilgili detaylı bilgiler verildi. Toplantıda Sezgin Sağun “Başkanımız Prof. Dr. Fahrettin Altun önderliğinde bizde sahalarda artık daha aktif rol oynamaya çalışıyoruz.  Bugünkü konumuz basın kartı olacak. Artık sarı basın kartı diye bir şey yok. Eskiden kullanılan kartın renginin sarı olmasından dolayı böyle bir tabir kullanılıyordu. Yönetmelik eskiden sarı basın kartı yönetmeliği olarak biliniyordu. Ancak eskiden de ‘Basın Kartı Yönetmeliği’ydi adı. Yönetmelikte yeni güncellemeler ile basın kartının şeklinde renginde değişiklikler yapıldı.” dedi.

Sezgin Sağun konuşmasında “Basın kartı için aranan şartlar; 18 yaşını doldurmuş olmak, en az lise dengi okuldan mezun olmak, kısıtlı ya da kamu hizmetlerinden mahrum olmamak, herhangi bir suç işlememiş olmak, anayasal düzene karşı işlenmiş suçların bulunmaması, 5187 sayılı kanunun 25. Maddesinin 2. fıkrası uyarınca belirten suçlardan hüküm giymemiş olmak, en başta gelen maddelerden. Ayrıca uygun sözleşme yapmış ve sigorta primlerinin çalışma mevzuatlarına uygun olarak yatırılmış olması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağun, basın kartıyla ilgili soru işaretlerini giderdi.