FABRİKADA YANGININ BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Varol tekstilde çıkan yangın 7 saatlik yoğun çalışmanın ardından söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği fabrikada ise yangının bilançosu ortaya çıkmaya başladı.

  • 28 Nisan 2019 - 00:44
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Korucuk Mahallesi’nde Denizli’nin en köklü tekstil fabrikalarından biri olan 300 kişinin çalıştığı Varol Tekstil’de çıkan yangın 7 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Fabrikada soğutma çalışmaları başlatıldı.

Dün gece 03.00 sıralarında henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten çıkan yangına Denizli Büyükşehir itfaiyesinden 130 kişilik ekip ve 45 araçla müdahalede bulundu.  

Denizli Büyükşehir Belediyesine ait iş makinaları da yangının söndürülmesinde kullanıldı.

Yangın sırasında satış mağazasında bulunan depodaki malzemeler işçiler tarafından kurtarılmaya çalışıldı.  Ekmek teknelerinin yanışını gözyaşları içerisinde seyreden işçilerden bazıları fenalık geçirirken olay yerinde bulunan 112 ekipleri tarafından fenalık geçiren işçilere müdahale edildi.

11.5 SAAT BOYUNCA ALEVLERLE MÜCADELE EDİLDİ

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle fabrikadaki yangın, 11,5 saat sonra tamamen söndürüldü. İlk tespitlere göre 15 milyon liranın üzerinde maddi zarar oluştuğu tahmin edilen fabrika, yangın sonrası harabeye döndü. Fabrikada soğutma çalışmalarının gün boyunca devam edeceği öğrenildi. Denizli-Pamukkale karayolunda bulunan, üretim ve satış mağazası yer alan tesise, her gün çok sayıda otobüsle turist geldiği belirtildi. Ayrıca fabrikanın sigortalı olmadığı da kaydedildi.