EYLEMİN ARDINDAN DÜĞÜNLERE SAAT AYARI ÇEKİLDİ

Denizli’de İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun dün aldığı kararlar ile sokak düğünleri tamamen yasaklanmıştı. Bugün ise bu karara tepki gösteren vatandaşların Denizli Valilik binası önünde yaptığı eylem sonucu sokak düğünlerinin 2 saat yapılmasına izin verildi.

  • 20 Ağustos 2020 - 10:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu vakaların artış göstermesini tespit ederek dün bir dizi karar aldı. Kurulu’n aldığı karar göre sokak düğünleri kesin olarak yasaklanırken salon düğünlerine ise 2 saatlik sınırlandırma ve iki düğün arasından minimum 3 saat bulunması şartı getirildi.

Denizli’de düğünlerde çalışan ve düğün yapacak olan vatandaşlar ise bu karara tepki gösterdi. Denizli Valilik binası önünde toplanan 50 kişi sokak düğünlerinin yasaklanmasını protesto etti. Vatandaşlar kentte bar, restoran, düğün salonu, cafeterya gibi işletmeler açıkken sokak düğünlerine yasak getirilmesinin yanlış olduğunu belirterek 2 saat ikramsız düğün hakkının kendilerine de verilmesini istediler.

VALİ YARDIMCISIYLA GÖRÜŞTÜLER, TALEP KABUL EDİLDİ

Sabah saatlerinden beri Valilik binası önünde kararı protesto eden vatandaşların görüşme isteği kabul edildi. Eylemcilerin arasından seçilen 5 kişi Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in izinde olması sebebiyle Vali Yardımcısı Mehmet Okur ile görüştü.

Yapılan görüşmede sadece bu haftasonu geçerli olmak üzere sokak düğünlerine; mevlüt yemeği, yiyecek ikramı olmadan 2 saatliğine izin verildi.