EVRENSEL'DEN DAYANIŞMA KONSERİ

Denizli’de, Evrensel Gazetesi ile dayanışma konseri düzenlendi.

  • 06 Aralık 2022 - 12:13
  • Son Güncelleme : 06 Aralık 2022 - 12:51

Haluk Tolga İlhan’ın sahne aldığı dayanışma konserine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Nazım Hikmet’in ‘Türkiye işçi sınıfına selam’ şiiriyle başlayan etkinlikte sinevizyon gösteriminin ardından Evrensel Gazetesi adına Hilmi Mıynat konuştu. Mıynat konuşmasında, “Evrensel Gazetesi kısaca hem mücadelenin sesi hem de mücadelenin bir parçası ve aracıdır” dedi.  



“SANSÜR YASASI’NI FİİLEN AŞABİLMEK ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE MÜMKÜN” 

Zorlukları aşmanın mücadeleyle mümkün olacağına dikkat çeken Mıynat, “Bu zor zamanları aşmanın da mücadeleden ve dayanışmadan geçtiğini biliyoruz. Güç kaybettikçe baskıları artırarak koltuğuna tutunmaya çalışan tek adam rejiminin son icraatlarından biri de ‘Sansür Yasası’ oldu. Zaten hali hazırda BİK, RTÜK sansür sopası gibi muhalif basının tepesindeyken, bu iktidara yetmedi. Evrensel, Birgün gibi gazeteler, Halk TV, TELE1, KRT gibi televizyon kanalları gerçekleri yazmaya, tartışmaya devam etti. İktidar bu kez özgür basının ve halkın karşısına bir yasayla, ‘Sansür Yasası’ ile çıktı. Bu yasa aslında basından ziyade, işçilere, kadınlara, gençlere, halka karşı çıkarılan bir yasadır. Halkın sesini bastırmaya yönelik bir yasadır, dolayısıyla bu yasayı fiilen aşabilmek de okurların, halkın örgütlü mücadelesiyle mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.  


“TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNİ EMEKÇİLERİN MÜCADELESİYLE YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

“Evrensel Gazetesi kısaca hem mücadelenin sesi hem de mücadelenin bir parçası ve aracıdır” diyen Mıynat, “İşte Türkiye gerçeği manşetiyle çıktık, Türkiye’nin gerçeklerini okur dayanışması ile emekçilerin baskılara ve yasaklara karşı mücadelesiyle yazmaya devam edeceğiz. Dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyor, daha çok okuyalım, okutalım diyoruz” sözleriyle abonelik ve dayanışma çağrısı yaptı. Sanatçı Haluk Tolga İlhan konseriyle devam etkinlik halaylarla sona erdi. Konser esnasında kendisinin de KESK’e bağlı Kültür Sanat Sen işyeri temsilcisi olduğunu ifade eden İlhan, sendikalaşma ve emekçilerin mücadelesinde Evrensel Gazetesi’nin önemine dikkat çekerek Evrensel’e sahip çıkma çağrısı yaptı.