EVLENME VAADİYLE PARASI OLMAYANA SENET İMZALATTILAR

Denizli’de jandarma üçü kadın 5 kişiden oluşan dolandırıcılık şebekesini çökertti.

  • 17 Nisan 2021 - 11:26
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Hedef olarak yaşlı ve bakıma muhtaç çocuğu olan erkekleri seçen şebekenin parası olmayanlara yüksek miktarlı senet imzalattığı ortaya çıktı. İzmir ve Muğla’ya da uzanan operasyonla şüphelilerden dördü tutuklandı. Denizli’de İl Jandarma Komutanlığı ile JASAT timleri Kale ve Beyağaç ilçelerinde evlenme vaadiyle dolandırıcılık yapan 5 kişiden oluşan şebekeyi üç ay süren operasyon sonrasında yakaladı. Şüpheliler iki ilçede iki kişiyi tuzağına düşürürken jandarma diğer mağdurların müracaatlarını beklediğini duyurdu.

YAŞLI VE ÇOCUKLU ERKEKLERİ SEÇİYORLAR

Soruşturmada dolandırıcıların hangi yöntemleri kullandıkları da belirlendi. Şüphelilerin hedef olarak yalnız yaşayan yaşlı erkekleri ya da bakıma muhtaç çocuğu olan erkekleri seçtikleri öğrenildi. İddiaya göre şebeke üyeleri Özcan Ç. (45) ve Hüseyin K (65)’nin çöpçatan gibi davranarak kurbanları tuzağa düşürdü. Şebeke üyesi 44 yaşındaki Huriye Ç, 42 yaşındaki Meryem Y. ve 23 yaşındaki Özlem K’nin evlenmek isteyen erkeklere sunulduğu birini seçmeleri istendiği belirtildi.

İMAM NİKAHI KIYIP, KADINI BIRAKIYORLAR

Kale’de yaşayan ve engelli bir çocuğu olan V.K. adlı mağdura da aynı tuzağı kuran şebeke üyelerinin çifti dini nikâhla evlendirdikleri ortaya çıktı. Eş adayından yüklü miktarda para alan nakit parası olmaması durumunda yüksek miktarlı senet imzalatan çetenin erkek üyeleri kadını sözde yeni ailesine bırakıp bölgeden uzaklaştı. Şebekenin kadın üyesi eşini bir bahane ile evden uzaklaştırdıktan sonra kaçtı.

ENGELLİ ÇOCUĞUN MAAŞINI ALIP GİTTİLER

Şebeke üyelerinin V.K adlı vatandaşın engelli oğlunun üç aylık maaşı da dahil toplam 30 bin lirasını alarak dolandırdıkları ortaya çıktı. Beyağaç’ta ise H.Y. isimli vatandaşın dolandırılmak istendiğini anladığı bu nedenle tuzaktan son anda kurtulduğu öğrenildi. İki vatandaşın ihbarı sonrasında bölgedeki kamera kayıtlarını üç ay boyunca izleyen jandarma ekipleri şüphelileri tespit etti. İzmir ve Muğla’ya uzayan operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden Meryem Y. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken diğer şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Dolandırıcılık şebekesinin son bir yılda bölgede çok sayıda vatandaşı aynı yöntemle dolandırdığı tahmin ediliyor.