ESNAFA DESTEK KARARI HALK MECLİSİNDE VERİLDİ

Babadağ Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısını Mollaahmetler Mahallesinde gerçekleştirdi. Pandemi kurallarına uygun gerçekleştirilen toplantıda işletmesini kapatmak zorunda kalan esnaflara 1000 TL nakti destek kararı çıktı.

  • 05 Haziran 2021 - 12:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Babadağ Belediyesi Haziran ayı toplantısı, Mollaahmetler Mahallesinde bulunan parkta halk ile içiçe gerçekleşti. Başkan Ali Atlı’nın pandemi öncesi hayata geçirdiği sosyal belediyecilik projeleri arasında yer alan uygulama yeni normalde de devam etti.

Başkan Ali Atlı öncülüğünde toplanan meclise, mahalle ve ilçe halkı da yoğun ilgi gösterirken, pandemi koşullarına da dikkat edildi.

ESNAFA HEM NAKTİ HEM KİRA DESTEĞİ

Pandemi sürecinde ilçe halkını yanlız bırakmayan ve her ihtiyacına cevap vermeye çalışan Babadağ Belediyesi işletmesini kapatmak zorunda kalan esnafları da unutmadı. Mollaahmetler Mahallesinde gerçekleşen meclis toplantısında oy birliği ile geçen karar doğrultusunda işletmesini bir süre kapalı tutmak zorunda kalan tüm ilçe esnafına 1000 TL nakti destek sağlanacak. Destek başvurusunun Babadağ  Belediyesine yapılacağı destek ilçe esnafına can suyu olacak.

Alınan karar doğrultusunda belediyeye ait işletmelerde kiracı olan esnaftan Mayıs ve Haziran ayı kiralarının alınmamasına ve Temmuz ayından itibaren kiraların yarısının alınmasına karar verildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Atlı "Pandeminin başından bu yana derman belediyecilik anlayışı ile ilçemizde bulunan her vatandaşımıza yardımcı olmaya özen gösterdik. Çalışmalarımız hızla devam ederken, pandeminin ekonomik yükünü omuzlarında en ağır şekilde hisseden esnafımızı da es geçemezdik. Belediyemizin imkanları ölçüsünde hazırladığımız çalışma kapsamında verdiğimiz bu desteğin esnafa bir nebze de olsa aldırmasını diliyoruz" dedi.

Başkan Ali Atlı ve meclis üyeleri gündem oylamasının ardından vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.


Haber Foto Galeri