ESNAF MUM IŞIĞINDA YUFKA AÇIYOR SİZ İSRAF YAPIYORSUNUZ

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısıyla, Denizli basın camiasıyla bir araya geldi. Başkan Gökce, 19 bin üyeye sahip Denizli Ticaret Odası'na kan ağlayan esnafa yolladığı eşantiyonlar üzerinden yüklendi. Esnaf mum ışığında yufka açarken Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, özel çekim fotoğraflarının basıldığı kağıtlarla kutlama mesajı gönderiyor dedi.

  • 15 Ocak 2021 - 10:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Gökce açıklamasında; "Türkiye’mizin zaten bozuk olan ekonomisi pandemi süreci ve sarayın damat ısrarı ile maalesef kriz aşamasına çoktan geçti.

Merkezefendi'de, Denizli'de ve Türkiye'de ekonomik kriz nedeniyle oluşan tabloda her gün onlarca esnaf işletme kapanıyor, yüzlerce kişi işsizler ordusuna katılıyor.

Böyle bir süreçte iktidar halktan ne kadar kopuk olduğunu saray bütçeleri ile kanıtlamaya devam ederken, maalesef şehrimiz de israf iddiaları ile gündemde yerini koruyor" dedi.

Gökçe açıklamalarının devamında Denizli Ticaret Odası'nın esnafa gönderdiği eşantiyon ürünlerle ilgili eleştirilerde bulundu. Yapılan israflarla ilgili sert göndermelerde bulundu.

Başkan Gökce'nin açıklaması şu şekilde:

Şehrimizde 19 bin esnaf ile yüz bini aşan çalışanının temsilcisi olan Denizli Ticaret Odası maalesef eşantiyon ve kişisel pr derdine düşmüş görünüyor.

Zira Denizli Ticaret Odası tarafından, elektrik parasını ödeyemediği için mum ışığında yufka açan esnafa gönderilen afilli duvar saatinin de içerisinde yer aldığı pakette, özel çekim fotoğrafla hazırlanmış kutlama mesajları yer alıyor.

Bizler de vatandaşlar adına soruyoruz.

Pekala bu kişisel PR paketinin maliyeti ne kadardır?

Ekonomide gelinen durumda bir kuruşun bile değeri varken, koca koca paketlerin dağıtım maliyeti ne kadardır?

Bu paketin 19 bin üyeye doğru şekilde ulaşması sağlanmış mıdır?

Aynı adreste 3 farklı isime giden bu paketler nasıl finanse edilmiştir?

Denizli esnafına bu paketler ile nasıl bir fayda sağlamak hedeflenmiştir?

Bu sorunlarımızın cevaplanmasını bekliyoruz ama lütfen her cuma göndermeyi adet haline getirdikleri MMS‘ler ile cevaplamasınlar.

Çünkü MMS yani her birinde başkanın farklı bir pozu olan bu görüntülü mesajların da esnafın sırtına yük olduğu kanısındayız.

Denizli Ticaret Odası'nın parası ile bu mesajlar atılıyor, bu hediyeler gönderiliyorsa ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhran sayın başkan ve yönetiminin hiç umurunda değil demektir.

Yine bu hediyeler ve mesajlar gibi fuzuli giderlerin yerine cirosu belirli bir seviyenin altında kalan ekonomik olarak zorluk çeken esnafın aidatları karşılansa daha İYİ olmaz mıydı?

Unutmayın ülke ekonomisinin gelişmesi üretim ve istihdam ile olur. Duvara astığı bir saat, bir çerçeve, kimsenin üretimini arttırmadığı gibi, istihdam da sağlamaz.

Bizim DTO yönetimine tavsiyemiz esnafa kendi fotoğrafınızı göndereceğinize, yaralara merhem olacak çözümler sunun. Çünkü oturduğunuz makamın gereği budur.

Tabi biz sadece eleştirmek için buraya gelmedik. Eleştirirken çözümler sunmayı, yara sarmayı da biliriz.

Bizim tek derdimiz Merkezefendi'nin ve Denizli'nin üretim kapasitesini arttırmak, ve ilimizin gelirini arttırmak.

Yaptığı tüm İYİ çalışmalar için sayın başkan ve yönetimine teşekkür ederiz ama hatalardan bir an önce ders çıkarıp, yeni hatalar yapmamasını da tavsiye ederiz.

Son olarak belirttiğimiz sorular minvalinde cevapların bir an önce kamuoyunun bilgisine sunulmasını bekliyoruz.