ESKİ ÇEVİK KUVVET AMİRİ BAKIN ŞİMDİ NE YAPIYOR?

1990 yılında Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcısı olarak mezun olan İbrahim Anaç, 9 ay ABD’de dil eğitimi aldıktan sonra 1 yıl Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet özel tim amiri olarak görev yapmış. Anaç daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Başkanlığı’nda çalışmış ve 1995 yılında komiser rütbesindeyken ayrılmış. Anaç şu anda Peugeot’nun ilk Türk Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

  • 22 Eylül 2018 - 12:58
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

PEUGEOT Türkiye Genel Müdürlüğünün yanı sıra PSA Grubu Başkan Yardımcısı olan İbrahim Anaç’ın atanması ile Türkiye’de yer alan 45 otomotiv markasından 44’ünü artık Türkler yönetiyor. Bugün Türkiye’de sadece 1 markanın genel müdürü yabancı kaldı.

O da Honda Türkiye Genel Müdürü Takuya Tsumura. Japon yönetici adeta türünün son örneği gibi...

Daha önce de yazdım uluslararası markalar artık yerel yönetici stratejisine yöneldi. Pazarı daha iyi koklayan, bayilerle, müşterilerle daha iyi iletişim kurabilen yerli yöneticiler tercih edilmeye başlandı. Zaten doğrusu da buydu.

İbrahim Anaç’ın Nissan’dan Peugeot’nun Genel Müdürlüğüne atanmasıyla ilgili bir kaç şey dikkatimi çekti.

Peugeot kısa bir süre önce de Nissan’dan Emre Özocak’ı transfer etmişti. Peugeot Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın’ın da Nissan kökenli olduğu düşünülürse, 3008 ve 5008 ile SUV sınıfında atağa kalkan Fransız markanın Türkiye’de yeni bir ‘Qashqai rüzgarı’ estirmeye çalıştığı ortada.

Diğer ayrıntı ise otomotiv sektörünün asker kökenli yöneticilerden sonra artık polis kökenli bir genel müdürünün de olması.

1990 yılında Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcısı olarak mezun olan İbrahim Anaç, 9 ay ABD’de dil eğitimi aldıktan sonra 1 yıl Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet özel tim amiri olarak görev yapmış.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR