ESARET SON BULDU

Denizli'de Bozdağ Kayak Merkezine kayak yapmaya çıkan 200 kişi merkezde mahsur kaldı. Yoğun tipi nedeniyle dün akşamdan bu yana dağda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için başlatılan çalışmalarda sabah saatlerinde merkeze ulaşıldı. Bölgede tahliyeler tamamen sona erdi.

  • 26 Ocak 2019 - 12:46
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Edinilen bilgiye göre Tavas'a bağlı Nikfer Mahallesinde bulunan Denizli Bozdağ Kayak Merkezine kayak yapmaya çıkan kayak severler akşam saatlerinde dönüş yaptığı sırada yoğun tipiye yakalandı. NİKADOS sporcusu genç kayakçıların da yer aldığı 200 kadar kayak sever, tipi yüzünden dağdan inmedi. Kayak Merkezinde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesine ait tesislere sığınan dağcılar kurtarmak için AFAD ekipleri başta olmak üzere UMKE, jandarma, polis ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri hummalı bir çalışma gösterdi.

İLK JANDARMA ULAŞTI

Nikfer’de kriz masası oluşturan ekipler, yoğun tipide gece boyunca yolların açılması için mücadele etti. Çalışmalarda ekiplerin açtığı yollar tipi nedeniyle yeniden kapandı. Sabah saatlerine kadar devam eden çalışmalarda tesise ulaşan ilk ekip jandarma oldu.

TAHLİYELER BAŞLADI

16 saat boyunca merkezdeki tesiste mahsur kalan vatandaşlar, karşısında jandarmayı görünce büyük sevinç yaşadı. Bölgede tipinin durmasının ardından ekipler, kayak merkezine ulaştı. Bölgede taşımacılık yapan Nikfer Koop araçları, mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu.

Sabah saatlerinden itibaren kurtarma işlemine tekrar başlayan ekipler önce karayolunda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Zaman zaman ekiplerin zor anlar yaşadığı olayda karayoludaki kar güçlükle temizlenerek kayak merkezine ulaşıldı. Kayak merkezine giden yola park edilen araçlar kar gömülü olduğu görüldü. Mahsur kalan ekipler 16 saat sonra 3 kafile halinde tahliye edildi.  İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı gazetecilere yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan vatandaşların sağlıklı bir şekilde bölgeden tahliyesinin gerçekleştirildiğini söyledi.