ERTEMUR’DAN 8 MART’TA KADINLARA ÖZEL MEKTUP VE YILDIZ TOHUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar için anlamlı ve güzel bir hediye hazırladı. Ertemur kadınlara ithafen kaleme aldığı mektubu ve üzerinde bulunan tohumu sabah saatlerinde servis bekleyen emekçi kadınlara hediye etti.

  • 08 Mart 2024 - 16:07
  • Son Güncelleme : 08 Mart 2024 - 16:13

8 Mart Dünya Kadınları Günü’nün en anlamlı etkinliğine CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur imza attı. Ertemur, kadınlara özel kaleme aldığı mektubunu ve geri dönüştürülmüş kağıtlardan üretilen yıldız tohumlarını sabah 06:00’da servis bekleyen kadın emekçilere dağıttı.


ÖZEL BİR HEDİYE

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir hediye hazırlamak istediklerini belirten Ertemur; “Kadınlar bu dünyanın yükünü omuzlarında taşıyan yegane varlıklar. Kadın emektir, kadın üretendir, kadın annedir. Biz kadınlara her zaman pozitif ayrım yapmayı benimsemiş insanlarız. Kadınların bu özel günde yüzlerini güldürmek, değerli olduklarını hissettirmek adına özel bir hediye hazırladık. Duygularımı aktardığım bir mektup ve geri dönüştürülmüş kağıtlardan üretilen yıldız tohumları ile sevgimizi yeşertmek istedik. Bu duygularla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar kutluyorum” dedi.


İŞTE ERTEMUR’UN HAZIRLADIĞI MEKTUP

“Biliyorum ki, güzel ülkemde kadın olarak sokakta, evde, iş yerinde, okulda, toplu taşımada, sosyal hayatta kısacası hayatın her alanında var olabilmek için mücadele etmen gerekiyor. Üç kız babası olarak ben de kadın olmanın, anne olmanın, eş olmanın, kardeş ya da evlat olmanın, çalışan ya da ev emekçisi olmanın ne yükler yüklediğini; nasıl zorluklar getirdiğini görebiliyorum. Kaderin bu değil! Yerel yönetimler bu ayrımcılığa, bu eşitsizliğe son vermekle mükelleftir, biliyorum. 


8 Mart’ı kutlarken verilen çiçeklerin, süslü hediyelerin ise bu yükü ortadan kaldırmaktan ne kadar uzak ve anlamsız kaldığını hissediyorum. Bu simgesel kutlamaları; asıl ihtiyaçlarınızın hiç anlaşılmadığının bir itirafı gibi görüyorum. Bu sebeple, sizlere çiçek vermek yerine bir tohum; yıllarca yerine getirilmemiş onca vaadin karanlığı yerine de Pamukkale’mizi aydınlatacak bir söz vermek istiyorum. 

Emin ol ki, 

Hayata geçireceğimiz projelerimizle; haklarınızı koruma ve eşitsizliği sona erdirmek için gerekli tüm önlemleri alacağız. Amacım, sizleri toplumun her alanında güçlendirmek ve eşit fırsatlar sunmak. Hedefimizde, hayatın her alanında aktif olarak yer alacağınız bir Pamukkale’yi inşa etmek var… 

Bu amaçla ilk olarak, mahallelerimize açılacak olan kreşlerimiz ile siz kıymetli annelerimizin sosyal ve iş hayatına katılmasının önünü açacak; güvenilir bir eğitim yuvası ile evlatlarımıza sahip çıkacağız! 

Pamukkaleli kadınlar iş hayatına katılıp kazanırken; Pamukkale’nin çocukları da bize emanet olacak! 

Uzman ekibimizle birlikte; şiddeti önlemek ve şiddet mağdurlarına destek olmak için stratejiler geliştireceğiz. Kriz merkezleri ve destek hizmetleri sunarak kadına yönelik şiddetin önlenmesinde aktif rol oynayacağız. Bu anlamda, gerekli olan tüm psikolojik, hukuksal, ekonomik ve fiziki destekleri ücretsiz bir şekilde ulaşılabilir olarak sunacağız.