ERTEMUR: PAMUKKALE SUÇUN DEĞİL HİZMETİN ADI OLACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, katıldığı televizyon programında Pamukkale’nin güvenlik sorununa dikkat çekti. Ertemur; “Özellikle mülteciler Pamukkale’nin kontrolde olmadığını bildikleri için buraya yerleşiyorlar. Pamukkale’de yaşayan insanlarımız korkuyla sokağa çıkmayarak kendini eve hapsediyor. Göreve gelmemizin ardından sokaklardaki ışıklandırma problemini hızla halledeceğiz. Parklarımız, sokaklarımızı kameralarla koruyacağız. Pamukaklemiz suçun değil, hizmetin adı olacak” dedi.

  • 16 Mart 2024 - 19:45
  • Son Güncelleme : 16 Mart 2024 - 19:49

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Ertemur, mültecilerin Pamukkale ilçesinde yaşattığı güvenlik problemine dikkat çekti. Pamukkale’nin güvenliği için 31 Mart’ın ardından hayata geçirecekleri projelere değinen Ertemur, bu konuda halktan büyük destek alacağına inandığını dile getirdi.

“PAMUKKALE’NİN CİDDİ ANLAMDA BİR GÜVENLİK SORUNU VAR”

Ertemur konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Adaylık sürecimden önce ve adaylık sürecimde Pamukkale’yi karış karış dolaştığımda büyük bir sorun gördüm. Pamukkale’nin ciddi anlamda bir güvenlik sorunu var. Sokaklar, parklar karanlık. Ben de 3 kızımı ve eşimi alıp akşamları parklara çıkamıyorum. Neden? Çünkü; parklar, yabancı madde alan kişilerce işgal edilmiş durumda. Bir baba bana; ‘Çocuğumu bakkala gönderemiyorum. Kendim sokağa çıkmaktan korktuğum yerde çocuğumu nasıl göndereyim?’ dedi. Bizim bu ilçeyi güvenli hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

“PAMUKKALE’NİN KONTROLDE OLMADIĞINI BİLDİKLERİ İÇİN BURAYA YERLEŞİYORLAR”

Mültecilerin Pamukkale’de yarattığı problemlere dikkat çeken Ertemur; “Düzensiz göç denilen bir gerçeği yaşıyoruz. Sokaklarımız, parklarımız ‘misafir’ denilen ancak ‘misafirliklerinin’ bitmesi gerektiğine inandığımız mültecilerle dolu. Bu kişilerin işlediği suçlar karşımıza çıkıyor. Haberlerde okuyoruz; ‘İki kez yakalanan torbacı uslanmadı’, ‘Pamukkale’de yarım kalan okul uyuşturucu yuvası oldu’ gibi birçok olay var. Bunlar Pamukkale’de oluyor. Bu haberlerle Pamukkale’nin ismi kötüye çıkıyor. Bu kişiler neden Pamukkale’yi tercih ediyor? Pamukkale’nin kontrolde olmadığını bildikleri için buraya yerleşiyorlar” diye konuştu.

“GÜVENLİ, HUZURLU VE AYDINLIK PAMUKKALE’Yİ KURACAĞIZ”

Pamukkale’deki güvenlik sorununu çözeceğini söyleyen Ertemur; “Biz Pamukkale’nin güvenliği için ciddi bir proje uygulamamız gerektiğini düşündük. Bu sorunu çözmek zorundayız. Pamukkale’de yaşayan insanlarımız korkuyla sokağa çıkmayarak kendini eve hapsediyor. Belediyeyi aldıktan sonra önce sokaklardaki ışıklandırma problemini hızla halledeceğiz. Parklarımızı, sokaklarımızı kameralarla koruyacağız. Oralarda kimse elini kolunu sallayarak suç işleyemeyecek. Gençlerimizi sporla, kültür ve sanatla tanıştıracağız. Çocuklarımızı ilimin ve bilimin ışığında yetiştirecek, suçtan uzak tutacağız. Gençlerimizi koruyacak, güvenlik kameraları ile suçları önleyici tedbirler alacak, suç işleyen kişilerin yerlerini daraltacağız. Artık Pamukkale’de barınamayacaklar. Önce Pamukkale, önce Pamukkaleli huzurda olacak, güçlenecek, yarınlara umutla bakacak” dedi.