ERTEMUR: OTİZMLİ BİREYLERİ HAYATA DAHİL EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, ‘Otizmli Bireyler Yaşam Merkezi’ projesinin detaylarını anlattı. Ertemur; “Otizmli bireylerimiz destek verilmesi halinde hayata dahil olabilirler. Bu anlamda hayata geçireceğimiz ‘Otizmli Bireyler Yaşam Merkezi’ projemizle onların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.

  • 21 Mart 2024 - 17:49
  • Son Güncelleme : 21 Mart 2024 - 17:53

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, insan odaklı belediyecilik anlayışı ile hayata geçirecekleri projeleri anlatmaya devam etti. Ertemur, hayata dahil olmak adına yeterli alan bulamayan otizmli bireyler için hayata geçirecekleri projenin detaylarını anlattı.

“MUTLU BİR PAMUKKALE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

Ertemur konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Önce Pamukkaleli diyerek bir hedef ortaya koyduk. Bütün kesimleri ile mutlu bir Pamukkale hayalimiz var. Bu kapsamda otizmli bireylerimizin yaşamda karşılaştıkları zorlukların farkındayız. Biz hem otizmli bireyler hem de ailelerine umut sunan bir projeyi hayata geçireceğiz. Merkezimizde otizmli bireyler çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecek. Burada aldıkları eğitimler ile otizmli bireylerin ailelerinden bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine yönelik temel yaşam ve öz bakım becerilerinin pekiştirilmesi sağlanacak, ayrıca mesleki beceri kazandırılması için de iş faaliyetleri yürütülecek.

OTİZMLİ BİREYLER YAŞAM MERKEZİ’NDE NASIL HİZMETLER VERİLECEK?

31 Mart’ın ardından hayata geçirecekleri ‘Otizmli Bireyler Yaşam Merkezi’ projesi hakkında ise; “Otizmli bireylere tüm hayatları boyunca dünyada kabul gören yöntem ve yoğunlukta eğitim vereceğiz. Sosyal rehabilitasyon hizmeti sağlayacağız. Mesleki eğitimle üretime katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Toplumla bütünleştirerek sosyal kültürel yönlerini geliştirerek bakım hizmeti sunacağız. Onlar bizim evlatlarımız, ailelerine destek bizim borcumuz. Biz birbirine destek veren büyük bir aile olacağız. Pamukkale’mizin insan odaklı belediyeciliğe kavuşmasına çok az kaldı” şeklinde konuştu.