EROİN KULLANIMINDA DENİZLİ 1. SIRADA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "En İyi Narkotik Polisi; Anne" kampanyasının tanıtımında yaptığı konuşmada, detaylı bilgiler verdi. Soylu, eroin kullanımının en fazla olduğu ilin Denizli olduğunu kaydetti.

  • 07 Ekim 2020 - 17:17
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İçişleri Bakanlığı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için "En İyi Narkotik Polisi; Anne" kampanyasını hayata geçiriyor. İçişleri Bakanı Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Hizmet Binasında düzenlenen programla kampanyanın tanıtımını yaptı, ayrıca "En İyi Narkotik Polisi; Anne" konulu panelin moderatörlüğünü yaptı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Şebnem Bursalı, TÜBİM üyesi Dr. Şafak Şahiner, Yeşilay Genel Müdür Yardımcısı Egemen Akyüz, toplum gönüllüsü Aynur Karabulut ve uyuşturucu bağımlısı annesi Duriye Özlü panelde konuşmacı olarak yer aldı.

DENİZLİ EROİN KULLANIMINDA 1. SIRADA

Videoda uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına ve operasyonlara karşı detaylı bilgiler veren Soylu, şehirlerin atık sularında uyuşturucu madde analizi yaptıklarını belirterek " 18 büyük ilimiz arasında Denizli'nin eroin kullanımında birinci sırada olduğunu, bu sayede kesinleştirdik. Keza uyuşturucu riski en yüksek illerin İzmir, Antalya, Gaziantep, İstanbul ve Adana, risk durumu en düşük illerimizin de Tokat, Kütahya, Gümüşhane, Ordu ve Tunceli olduğunu 
yaptığımız saha araştırmalarıyla netleştirdik” dedi.