ERDOĞAN'DAN EMEKLİYE 'BANKA PROMOSYONU' AÇIKLAMASI!

"Emekliye bütçe yok" diyerek emeklileri açlık sınırının altında bir ücrete mahkum eden Erdoğan, Kayseri'de bankaların vereceği promosyonları "müjdeledi." Yüz binlerce emeklinin yaşadığı Denizli’de maaş zammı bekleyen emekliler banka promosyonu ile yetinmek zorunda kalacak.

  • 21 Mart 2024 - 14:50
  • Son Güncelleme : 21 Mart 2024 - 14:56

Emeklilerin seyyanen zam talebine “bütçede para yok” diyerek kapıyı kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere promosyon ödemelerini "müjde" olarak duyurdu.

Erdoğan, Kayseri'de AKP'nin seçim mitinginde konuştu. Erdoğan emeklilerin zam talebine karşılık "banka promosyonu" açıkladı: "2017'de banka promosyonu uygulaması başlatmıştık. Kamu bankaları alınan aylığa göre promosyon ödemesi miktarını 8 bin ila 12 bin arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altına kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum"

EMEKLİLERİN TALEBİ MAAŞ ZAMMI VE YILDA 4 İKRAMİYE

Denizli’de de emekliler Candoğan Parkında basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirmişti. “Artık yeter! Geçinemiyoruz! İnsanca yaşamak istiyoruz” çağrısıyla yapılan eylemde basın açıklamasını Tüm Emekliler Sendikası Denizli Şube Başkanı Mesdan Yıldırım okumuştu. Aylık 10 bin TL'ye mahkum edilen emekliler 19 Mart'ta pek çok kentte eylem düzenledi. "Açlığa, sefalete hayır” diyen emekliler taleplerini şöyle sıraladı:

  • 2008 yılında uygulamaya konulan emeklilik sistemi değiştirilmelidir.
  • Maaş bağlama oranı yenilenmeli ve en düşük emekli aylığı, işe yeni başlamış en düşük memur maaşına eşitlenmelidir.
  • Memurlara verilen seyyanen ödeme, bütün emeklilerin maaşlarına eklenmelidir.
  • Cep harçlığına dönüşmüş "bayram ikramiyesi" yerine, yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde bir tutar her emekliye verilmelidir.
  • Emeklilerin yaş durumu, kronik rahatsızlıkları ve ilaca bağımlılıkları dikkate alınarak sağlığa erişim kolay ve hemen olmalıdır. Sağlıkta katkı payları kaldırılmalı, bütün hastanelerde ayrımsız muayene tedavi imkanı sağlanmalıdır.