ENGELLİ KADIN HAMİLE KALINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Denizli’nin Kale ilçesinde engelli bir kadın hamile kalınca ortalık karıştı. Kadınla para karşılığı ilişkiye girdiğini itiraf eden şüpheli ise, ‘tanık ifadeleri ile kadının engellilik durumunu bilemeyeceği’ gerekçesiyle tahliye edildi.

  • 24 Eylül 2019 - 13:54
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Olay, Denizli’nin Kale ilçesinde geçen mayıs ayında yaşandı. İddiaya göre zihinsel engelli hafif derecede mental retardasyon hastası Z.Ü.’nin, mayıs ayında hamile kaldığı otaya çıktı. Olay hakkında Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Z.Ü., ilk ifadesinde evli ve 2 çocuk babası S.Ç.’nin kendisini erkek çocuk bahanesiyle kandırdığını ve hamile bıraktığını söyledi. Bunun üzerine S.Ç., Z.Ü. ile Kale’de bulunan bir parkta 50 TL karşılığında birlikte olduğunu itiraf etti. Gözaltına alınan S.Ç, Haziran ayında çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TANIK İFADELERİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Geçtiğimiz gün Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, ailesi tarafından bakılmadığı ileri sürülen Z.Ü.’nün para karşılığı ilişkiye girdiğine dair tanık ifadeleri verildi. S.Ç., ilişkiye girdiği Z.Ü.’nün engellilik durumunu bilemeyeceği ve tanık ifadeleri göz önünde bulundurularak mahkemece tahliye edildi. Duruşma 3 Mart tarihine ertelendi.

KADIN DURUŞMAYA KATILMADI

S.Ç.’nin avukatı S.H., kararı doğru bulduklarını ve müvekkilinin ilişkiye girdiği Z.Ü.’nin engellilik durumunu bilemeyeceğini belirtti. Öncesinde 3 resmi ve imam nikahlı evlilikler yaptığı öğrenilen Z.Ü.ise duruşmaya katılmadı.

Kaynak: aynahaber.net