ENGELLİ SPORCULAR ENGEL TANIMIYORLAR

Denizli Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde Badminton Eğtimeni İpek Köse tarafından çalıştırılan Badminton Ampute Takımı, elde ettikleri başarılar ve madalyalarla hem engelli bireylere hem de tüm topluma örnek oluyorlar. Pandemi süreciyle beraber gerekli tedbirler eşliğinde çalışmalarını sürdüren genç sporcular, amaçlarının başarılarını yeni kazanımlarla taçlandırmak olduğunu ifade ettiler.

  • 03 Aralık 2020 - 18:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Koronavirüs Süreciyle beraber spor alanındaki çalışmalarını gerekli pandemi tedbirlerini alarak aralıksız olarak sürdüren Denizli Gençlik ve Spor Müdürlüğü Badminton Ampute Takımı, Engelliler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundular. Badminton Eğitmeni İpek Köse tarafından çalıştırılan ve bugüne kadar çeşitli müsabakalardan aldıkları derecelerle Denizli’nin gururu olan Badminton Ampute Takımı, sadece spor etkinlikleriyle değil diğer faaliyetleriyle de sürekli bir araya geliyorlar.

HEM SPORDA, HEM DE SOSYAL HAYATTA BİR ARADALAR

Badmintonun yanısıra tekvandodan yüzmeye, basketboldan koşuya kadar diğer spor sahalarında da kendilerini kanıtlayan genç sporcular, aynı zamanda şiir günlerinden kamp faaliyetlerine kadar pekçok sosyal etkinlikte de bir araya gelerek beraberliğin ve dostluğun önemine dikkat çekiyorlar. Bu konuda açıklamalarda bulunan sporculardan Nuriye Gürel, başlangıçta “Ben yapamam, başarılı olamam” gibi önyargıların etkisiyle her türlü girişime çekinerek katıldığını, ancak takım arkadaşları ve hocasının desteğiyle her türlü önyargının üstesinden geldiğini ifade etti.

DENİZLİLİ ENGELLİ SPORCULAR, TÜRKİYE ÇAPINDA DERECE ALDILAR

Engelli Badminton Takımı olarak kısa ve yoğun bir çalışmanın sonucunda Türkiye üçüncülüğünü elde eden Bayram Gezer ve Türkiye Beşinciliğini kazanan Zehra Orhan’la beraber Nuriye Gürel, Ömer Coşkun, Melek Çetin, Sena Sulak, Serpil Venüs ve İlayda Demirbaş isimli sporculardan oluşan Badminton Takımını çalıştıran İpek Köse ise öğrencilerinin elde ettiği başarılar karşısında büyük bir gurur yaşadığını belirterek engelli bireylerin önlerindeki her türlü engeli yıkacak kararlılığa sahip olduklarının altını çizdi. Engellerin insanın sadece bedeninde değil, beyninde de çeşitli önyargılar şeklinde kendisine yer ettiğine dikkat çeken İpek Köse; ellerinden tutulduğu ve destek sağlandığı hallerde bu gençlerin büyük başarılar elde etmeleri ile tüm topluma olumlu birer örnek olduklarını vurguladı.

BADMİNTON AMPUTE TAKIMI, DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYOR

Denizli Gençlik ve Spor Müdürlüğü Badminton Ampute Takımı, Baltalı Spor Klübü adına katılacakları önümüzdeki süreçteki maçlar için de; dereceler elde etmek için Denizli Stadının yanında bulunan Kapalı Spor Salonunda çalışmalarına devam ediyorlar. Genç Sporcular, engelleri yıkmak için giriştikleri mücadelede gerek kamu gerekse diğer kurumların daha fazla desteğinin kendileri için yararlı olacağını belirttiler.