EMEP ADAYI GÖÇER: BELEDİYELERİ ŞİRKETLER DEĞİL BİZ YÖNETELİM!

Emek Partisi Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer, kent merkezinde işçi durakları, iş yeri ziyaretlerinin yanı sıra ilçelerde de ADM Elektrik Dağıtım işçileri, üretici köylülerle görüşüyor.

  • 08 Mart 2024 - 13:20
  • Son Güncelleme : 08 Mart 2024 - 13:24

Tavas, Sarayköy, Çal, Çivril, Honaz ve Buldan ilçelerine giden Özcan işçiler ve köylülere emeğin söz sahibi olduğu kentler için birlik olma çağrısı yapıyor.

 75 YAŞINDAKİ HATİCE KOCALAR'A DAVA AÇILDI!

Denizli’nin özellikle Çal, Çivril, Honaz, Sarayköy ve Tavas ilçeleri tarım üretiminin yoğun olduğu ilçeler. Aynı zamanda bu ilçeler enerji ve maden şirketlerince de talan edilen ilçeler olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Tavas Adliyesi’nde şirket yetkililerini darp ettiği iddiasıyla dava açılan 75 yaşındaki Hatice Kocalar’ın davası görüldü. EMEP Büyükşehir Adayı Özcan Göçer de destek olmak için duruşmaya katıldı. Avdan Madencilik ve Enerji Şirketi’nin yasa ve mahkeme tanımadan talan ettiği köyde taşeron Irmaklar şirketi yetkilileri 75 yaşındaki Hatice Kocalar’dan şikayetçi oldu. Duruşma 28 Mayıs’a ertelendi. Duruşmanın ardından Avdanlılarla sohbet eden Göçer, ardından Honaz Aşağıdağdere köyüne gitti. Aşağıdağdere köyü 10 yılı aşkın süredir taş ocaklarından şikayetçi. Faaliyetteki taş ocağının kontrolsüz dinamit patlatma faaliyetleri nedeniyle köyde sular kesiliyor, dağdan kopan taşlar köylülerin evlerine düşüyor. Çetin Beton şirketinin faaliyetleri sürerken köyde ikinci bir taş ocağı için ÇED Gerekli Değildir kararı çıktı. Köylüler geçtiğimiz ekim ayında topladıkları imzalarla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Köylülerin mağduriyeti sürüyor.


“BELEDİYELERİ ŞİRKETLER DEĞİL BİZ YÖNETELİM!”

Aşağıdağdere köyüne giden Göçer, mahallelilerle ve Aşağıdağdere Muhtarı Murat Efe ile görüştü. Muhtar Efe, 10 yıla yakın süredir verdiği mücadeleyi anlatırken, “Her yolu denedik. Basını çağırdık anlattık. Sosyal medyadan anlattık. İmza topladık Çevre Şehirciliğin önüne gittik. Masa başında kararlar alınıyor köylüye sorulmuyor. Çevre Şehircilikte de söyledim. Köylüye sordunuz mu dedim. Bize sorulsa biz bu taş ocağına izin vermeyiz. Köylü istemediği halde taş ocağı faaliyetine devam ediyor” diye konuştu. EMEP Denizli Büyükşehir Adayı Özcan Göçer, Halk Meclisleri ile yönetmenin önemine dikkat çekerek, “Çalışırken çalışıyoruz ama karar alırken yokuz, bize sormuyorlar. Halk Meclisleri kursak, her karar bize sorulsa kenti daha iyi yönetiriz. Bu köyü, köylünün ihtiyacını talebini muhtar mı daha iyi biliyor yoksa Çetin Beton’a bu izni verenler mi? Belediyeleri şirketler değil biz yönetelim” ifadelerini kullandı.

“TARIM ALANLARINI ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKENLERDEN HESAP SORALIM!”

Sarayköy’ün jeotermal şirketlerine, Tavas’ın maden ve enerji şirketlerine peşkeş çekildiğini anlatan Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü; “Avdan’da tarım alanları şirketlere peşkeş çekilirken köylüye soruldu mu sorulmadı! Bir de üstüne 75 yaşındaki Hatice teyzeye dava açtılar. Şirketler yasa tanımıyor, hukuk tanımıyor, belediyeler de bunlarla yol yürüyor. Bu ranta, talana dur demenin yolu da mücadeleden geçiyor. Yönetimlerde biz işçiler, üretici köylüler olacağız ki sesimiz çıksın. Halkla beraber yönetsek bu ranta talana geçit vermeyiz. Bu rantiyecilerden hesap sorma vaktidir. Bir işçi Denizli Büyükşehir’e aday olmuş. Bu işçinin arkasında duralım. ‘İşçilerin sesi çıkmıyor’ diyoruz, çıkana da sahip çıkmıyoruz. Tarım alanlarını şirketlere peşkeş çekenlerden hesap soralım!”