EMEKLİLER, ADALET İÇİN SOKAĞA DÖKÜLDÜ!

Hükümetin emeklilere yönelik ‘5000 TL seyyanen zam’ açıklamasının ardından ‘Sadaka değil hakkımızı istiyoruz’ diyen emekliler; CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı önderliğinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda biraraya geldi. ‘Emeklilikte İnsanca Yaşam Haktır’, ‘Adalet İstiyoruz’, ‘Yatağa Aç Girmek İstemiyoruz’ pankartları ile eylem yapan emeklilerin adına açıklamayı CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun yaptı.

  • 14 Ekim 2023 - 19:13
  • Son Güncelleme : 14 Ekim 2023 - 19:16

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı’nın programına çok sayıda emekli katıldı. Emeklilerin ‘Emekliyi ölüme terkettiler’ açıklamaları ile gerçekleşen programa CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve çok sayıda partili katılarak destek verdi. 

‘Sarayı Yaşatmak İçin Emekliyi Öldürüyoruz’

Eylemde konuşan Başkan Coşkun; “Öncelikle, Bu eylemin organizasyonunda emeği geçen CHP Denizli İl Başkanlığımıza, Merkezefendi, Honaz ve diğer ilçe başkanlıklarımıza, Disk Emekli Sen, Tüm Emekli Sen, Denizli EYT ve Sosyal Yardımlaşma Derneğine ve katkı koyan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve güvenliğimizi sağlayan emniyet birimleri ile basınımızın değerli mensuplarına destekleri için teşekkür ederim. Seçim kazanmak için uygulanan akıl dışı ekonomi politikaları, saray harcamaları, devletin malum şirketlere akıtılan kaynakları yaşatmak için vatandaşı ‘açlık’ noktasına getirdi. Okula giden evlatlarımız eve aç döner olmuş, ev sahibi ile kiracı birbirine düşman kesilmiş, memurumuz ay sonunu bırakın daha başında karamsarlığın dibine vurmuş, işçimiz işini kaybetmiş, işi olan da geçinemez hale gelmiştir. Gepegenç beyinlerimiz sılayı tercih etmiş, esnaf kendisi için değil vergi daireleri için kepenk açar hale gelmiş, dul ve yetim bir kez daha öksüz kalmış, gelecek doğalgaz ve kömür ödemelerini bir tarafa bırakın bot ve mont fiyatını gören kış gelmesin diye dua eden halkımızın umutları ayaza yakalanmıştır. Peki ya emeklilerimiz ise ne yazık ki kendi kaderine terkdilmiş durumdadır” şeklinde konuştu. 

‘Yılların Emeğini Sadaka ile Satın Almaya Çalışıyorlar’

Hükümetin ‘Müjde’ başlığı ile açıkladığı ‘Seyyanen 5.000 TL’ duyurusunun emekliye hakaret olduğunu vurgulayan Başkan Coşkun, “Hayatının büyük bir bölümünde konforunu ve hatta canını hiçe sayarak çalışan; sıva yapan, maden kazan, eğiten öğreten, çift süren milyonlarca emeklimiz maalesef “müjde” manşetleriyle sadakaya layık görülmüştür. Bu emeklimize bir hakarettir” açıklamasını yaptı. 

‘75.000 TL ile Geçinemeyen Hükümetin Vekilleri Emekli Maaşını Oyladılar

Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun açıklamasına şöyle devam etti: “AKP iktidarında emekli konusunda yaptığı, açıkladığı her yeni düzenleme, haksızlığın içinde haksızlığı getirmek olmuş ve emeklilere yapılan adaletsizlikler iç içe geçmiştir.  Emekli olmuş 65-70 yaşına gelmiş insanları çalışmaya mahkum etmeye utanmıyorsunuz anlaşıldı da çalışıyor diye onları 5.000 TL den mahrum etmeye de mi utanmadınız?

Müjde diye manşet atan bir kısım medya, peki ya sizler bir defaya mahsus olmak üzere diyerek, emekli olduktan sonra çalışmayan emekliye adeta bahşettikleri 5.000 TL ‘yi müjde diye manşet atarken, hiç olmazsa aile büyükleriniz için hani hiç olmazsa bir defaya mahsus kamu görevi ifa ettiğiniz aklınıza gelmedi mi?

Ana muhalefet partisinde olsak bile siyasetin içinde olduğum için Pamukkale İlçe Başkanı olarak ben, emekli babamın yüzüne bakarken mahcup oldum, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, tüm Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler büyüklerimizin, burada beraber yürüdüğümüz amcalarımıza teyzelerimize bakarken mahcup olduk da, peki ya siz, Cumhur İttifakı ile meclise giren 75.000 TL yi yetiremeyen milletvekilleri, siz zerre kadar mahcup olmadınız mı? Şimdi siz çok güzel bir şey oyluyormuş gibi mecliste bu duruma evet mi diyeceksiniz? Genel Başkanların vekilleri gibi mi yoksa gerçekten milletvekili gibi mi davranacaksınız? Cumhur İttifakı partilerinin il başkanları, ilçe başkanları siz görmedik duymadık bilmiyoruz demeye devam mı diyeceksiniz?

Cumhur ittifakının milletvekilleri, ama şunu bilin, bu haliyle önünüze gelecek yasa teklifine evet demek için kaldıracağız o elleriniz: yıllarca verdiği harçlıklarla evlatlarını büyütmüş, şimdi ise emekli maaşı yetmediği için evladından gelecek maddi destek ile hayatta kalmaya çalışan, bu ülkenin kalkınması için hayatını adamış yaş almış yorgun yüreklere vuracağınız en vefasız hançer olacaktır.

Son kez seçilen AKP ve Cumhur ittifakı iktidarının, seçildikten daha 5 ay sonra gerek emeklilerimizde gerekse de halkımızda umut olma ihtimali kalmamıştır. Ülkemizdeki 16 milyon emeklimiz, Denizli’mizdeki 280-300.000 emeklimiz, size aynı sizin dediğiniz gibi son bir defaya mahsus oy verdi. Önümüzdeki yerel seçimlerde, devletin sırtına yük olarak gördüğünüz emeklilerimiz devletin sırtındaki asıl yük olan sizlerden kurtulmanın en önemli aktörlerinden olacaklardır. Gün umutsuzluğa mahkûm olma günü değildir. Gün birleşerek hatta muhalefeti oluşturan herkesin bütünleşerek Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarıyla saf tutarak, iktidara karşı mücadele verme günüdür. Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi her zaman emeğin, emekçinin ve emeklinin yanında olmaya, onlar için mücadele vermeye devam edecektir. Özgür Türkiye’de yaşanacak Özel günler 4 buçuk sene kadar uzak değil çok daha yakındır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.