EMEKLİ ÖĞRETMEN KORONAYA YENİLDİ

Denizli'de emekli sınıf öğretmeni Salih İmren Mengüaslan, yakalandığı korona virüse yakalandı. Yaklaşık 10 gün Denizli Devlet Hastanesinde tedavi gören 64 yaşındaki öğretmen, memleketi Baklan'ın Hadim Mahallesinde toprağa verildi. Bir dönem Türk Eğitim Sen Çivril Şube Başkanı olarak da görev yapan Mengüaslan, çevresinde sevilen kişiliği ve yardımseverliği ile tanınıyordu.

  • 10 Aralık 2020 - 14:59
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'de korona virüs bir can daha aldı. Edinilen bilgiye göre emekli sınıf öğretmeni Salih İmren Mengüaslan, korona virüse yakalandı. 26 Kasım'da solunum sıkıntısı nedeniyle Denizli Devlet Hastanesine kaldırılan 64 yaşındaki Mengüaslan, geçtiğimiz Salı günü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli ve 3 çocuğu olan Mengüaslan, memleketi Baklan'ın Hadim Mahallesinde korona virüs tedbirleri kapsamında toprağa verildi.

YARDIMSEVERLİĞİ İLE TANINIYORDU

64 yaşında hayatını kaybeden Mengüaslan, sınıf öğretmeni olarak mezun olduktan sonra meslek hayatına Erzincan'ın Refahiye ilçesinde başladı. Buradan sonra Denizli'ye atanan emekli sınıf öğretmeni, il merkezi ve ilçelerde öğretmenlik yaptı. Bir dönem Türk Eğitim Sen Çivril Şube Başkanı olarak da görev yapan Mengüaslan, sürücü kurslarında eğitimler de verdi. Yardımseverliği ile tanınan Mengüaslan, çok sayıda öğrencisine ücretsiz sürüş eğitimleri de verdi. Çevresinde çok sevilen Mengüaslan'ın ölümü ailesini ve eğitim camiasını yasa boğdu.