EMANETİ DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ

Denizli’de Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. Yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

  • 28 Ekim 2023 - 14:26
  • Son Güncelleme : 28 Ekim 2023 - 14:30

Denizli’de Ak Parti İl Başkanı Yücel Güngör, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. Yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Başkan Güngör, açıklamasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyetin ilanının 100. yıldönümünü milletçe birlikte kutlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz. 

Cumhuriyet her şeyden önce barışın, huzurun ve kardeşliğin gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Büyük Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliğini din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli yüce bir millettir. 100 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bu zafer çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluğu temsil eder. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur vericidir.

Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.