EĞİTİMCİLERDEN AŞI İSYANI!

Denizli Eğitim İş öğretmenlerin koronavirüs aşılamasının hala tamamlanmamasıyla ilgili açıklama yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada “ Aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmelidir” denildi.

  • 06 Nisan 2021 - 03:22
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim İş Denizli Şubesi korona virüs aşısıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamayı Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan gerçekleştirdi.

“MEB’DEN CEVAP ALAMADIK”

Aydoğan açıklamasında “Covid-19 nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıklarını, vefatların olduğunu biliyoruz.

Hükümet, tehlike çanlarının böylesi sesli çaldığı bir dönemde pandemiyi zayıflatmak için kararlar almak bir yana dursun, aşılama sürecini tamamlamadan yüz yüze eğitimi başlatarak ateşe körükle gitmiştir.

15 Şubat'ta köy okulları açılmış ve bu okullardaki öğretmenlerin aşılanmasının derhal başlatıldığı duyurulmuştur. Sendikamızın edindiği bilgilere göre, köy okulu öğretmenlerinin; birçoğu asgari ücretin dahi çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenlerden oluşmakta olup bu grup aşılanacak öğretmenler kategorisine dahi alınmamıştır. Üstelik taşımalı eğitim utancının bu çağda sürdürülmesi nedeniyle, köy okulları dolmuş taşmış, sendikamız MEB'i bu konuda uyarmış ancak cevap alamamıştır” dedi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMDE RİSK MİNİMİZE EDİLMELİDİR”

Açıklamanın devamında Aydoğan “Eğitimin yüz yüze yapılması gerektiği açıktır fakat evrensel, anayasal, yasal ve sonucunda insani bir hak olan sağlık ve yaşam hakkını tehlikeye atacak uygulamaların sonlandırılması, riskin minimize edilmesi gerekir.

Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanması son derece önemlidir. Ancak, gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu tedbirsiz yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM SAĞLIĞINA İHANET ETMİŞ OLACAKSINIZ”

Basın açıklamasının sonunda Eğitim-iş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguladıklarını söyleyen Aydoğan “Valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçe ile Eğitim ve Bilim İşgörenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanmasını,

İllerdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili karar noktası olan Vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve  pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ediyoruz.

Virüsün daha bulaşıcı olan varyantları hızla yayılmaktadır. Okullardan yükselen o ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir. Bu sesi duyup, yüz yüze eğitimi aşılama tamamlandıktan sonraya ertelemezseniz, birçok cana kıymış, toplum sağlığına ihanet etmiş olacaksınız” diyerek açıklamayı sonlandırdı.