EĞİTİM-SEN MİLLİ EĞİTİM ÖNÜNDE MÜFREDATA KARŞI EYLEMİ YAPTI

Eğitim-Sen Denizli Şubesi, iktidarın yeni müfredat programına tepki göstererek Milli Eğitim Denizli İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı açıklamada basın açıklamasını Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir okudu.

  • 02 Mayıs 2024 - 18:51
  • Son Güncelleme : 02 Mayıs 2024 - 18:52


Yayınlanan müfredat taslağını eleştiren Özdemir, "Müfredat değişiklikleri tüm eğitim kademelerinde işlenecek dersleri dolayısıyla tüm toplumu ilgilendiren düzenlemelerdir. Normalde müfredat değişiklikleri yapılırken bilim insanları ve eğitim sendikalarının görüşlerinin alınması gerekir. Ancak bakanlık bu konuda ‘yangından mal kaçırır gibi’ hareket etmiştir. Ve sonuç olarak iktidar nasıl bir insan modeli yetiştirmek  istiyorsa eğitim müfredatını da ona uygun şekilde hazırlamıştır. Müfredat değişikliklerinde laik ve bilimsel eğitim geri plana itilmiştir" ifadelerini kullandı. 


Yeni müfredatın siyasi bir taslak olduğu ve siyaseten de eleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, "AKP’nin istediği insan modelinin  çağın ne denli gerisinde, sicilinin ne denli bozuk olduğunu 4+4+4 sürecinden biliyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızın eğitiminde telafisi güç olumsuzluklar yaratacak bu müfredat değişikliği kabul edilemez. Eğitim Sen olarak eğitim müfredatı olmaktan çok siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerini gözeten, tek adam rejiminin yaratmaya çalıştığı toplum modelini temel alan, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz" dedi.