EĞİTİM İŞ'TEN SINAV TEPKİSİ

Denizli'de geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS sınavı ile flaş bir iddia geldi. Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Pamukkale Üniversitesi'nde yapılan sınavda bir salonda covidli öğrenciler arasına öğretmenlerin hiçbir önlem alınmadan görevlendirildiğini söyledi. Aydoğan, Covid-19 temaslı 18 öğrenci ile covidli 22 öğrencinin iki ayrı salonda sınava girdiğini açıkladı.

  • 07 Eylül 2020 - 19:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kamu Personeli Seçme Sınavı tüm Türkiye'de hafta sonunda gerçekleştirildi. Binlerce adayın yarıştığı sınavla ilgili Denizli'de flaş bir iddia yaşandı. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 3.kat 2 nolu salonda 18 Covid temaslı öğrenci ile 22 covidli öğrencinin 2 ayrı sınıfta sınava alındığını, bu iki salonda da öğretmenlerin tüm tedbirler uygulanmadan görevlendirildiğini açıkladı.

EYLEM YAPIP PROTESTO ETTİLER

Yaşanan olayla ilgili Eğitim İş Denizli Şubesi Pamukkale Üniversitesi önünde eylem düzenleyip basın açıklaması yaptı. Eylemde konuşan Başkan Aydoğan, öğretmenlerin hiçbir tedbir alınmadan sınavda görevli yapıldığına dikkat çekti. Aydoğan, Bir alış veriş merkezine bile girerken ateşimizin ölçüldüğü, birçok yerde sosyal mesafe kuralları için uyarıldığımız, maske takmayanlara cezaların bile kesildiği bu dönemde sınavlarda bu kurallar yeterli düzeyde uygulanmamaktadır.

AÇ VE SUSUZ BIRAKILDILAR 

Kantinler kapalı, su sebilleri yasaklandı, iki oturum süresince bir okulda sınava giren öğretmen 7-8 saat boyunca ne içecek ne yiyecek. İki saat öncesinden okula çağırıyorsunuz ama bir içme suyunu tedarik edemiyorsunuz. Dezenfektanı bile olmayan, tükenen okullarımız var. Kendi makam odalarında konfordan ve itibardan geri kalmayan yöneticiler öğretmenlerin ve okulların temel gereksinimleri için nedense ödenek bulamıyorlar. Bu hafta sonu Pamukkale üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde (3. Kat 2 nolu salon) temaslı 18 kişinin ve Covidli 22 kişinin olduğu iki ayrı sınıfta öğretmen arkadaşlarımız yeterli tedbirler alınmadan, tulum bile verilmeden görevlendirilmiştir. Bir öğretmenim, “evet bu sınavda görevliyim ama devletim benim sağlığımı düşünüyor, tedbirler üst düzeyde” diyecek güveni bulmuyorsa, bunu hissedemiyorsa burada insan sağlığı hiçe sayılıyor demektir" dedi.