EĞİTİM İŞ'TEN OKUL YOLU İSYANI

Denizli Eğitim İş şubesi üyeleri asri mezarlık yolu üzerinde ve 15 Temmuz şehitler anadolu lisesi üstünde bulunan aktepe mahallesi şantiyesi önünde toplanarak, 2 yıldır yapılamayan yolun bir an önce tamamlanması için basın açıklaması düzenledi.

  • 10 Eylül 2021 - 00:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:


İki yıla yakın bir süredir yeryüzü salgını COVİD-19 ile mücadele ediyoruz. İnsanların yaşamları tehdit altında. İş, eğitim, ekonomi, sağlık ve sosyal hayat büyük ölçüde etkilendi. 

En temel gereksinim olan eğitimimiz çok yara aldı bu süreçte. Öğrencilerimiz hedeflerinden uzaklaştı, okullarımız öğrencisiz ve öğretmensiz kaldı, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz büyük özverilerle evlerini okula dönüştürerek gece gündüz öğrencilerimiz için çalıştı.

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimler sınıfta kaldı. Yeni derslik yapılmadı. Yeni okul binaları ihtiyaçlar için değil siyasi hedefler için değerlendirildi. Birçok okulda öğrencilerimiz çok kalabalık sınıflarda, sosyal mesafeye uymayan sağlıksız koşullarda eğitim görüyor. İkili eğitime geçen okullarımız var maalesef. Bu ikili eğitim tercihi virüse karşı önlem amaçlı değil, bina yetersizliği nedeniyledir ne yazık ki?

Bu açıklamayı yaptığımız yol iki yıldan fazla bir süredir bu şekilde kazık, çukurlarla dolu. Sürekli toz ve çamur içinde. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan, bu mahalle halkına, öğrencilerimize, öğretmenlerimize bunu mu layık görüyor? Şu yolu günde iki kez tankerle neden  sulamak zorundasınız?

Çünkü buradan geçen şantiye kamyonları, iş makineleri, diğer araçlar geçince toz kalkıyor. Bu şekilde tozu çamura dönüştürerek hizmet üretmiyor, bu kadar insana ve eğitim kurumlarına zorluk çıkarıyorsunuz, bunu unutmayın.

Daha kaç yıl bekleyeceğiz temiz ve düzgün yollar için? Bu bölgede 9 eğitim kurumunun, yaklaşık 12.000 öğrenci ve 500’e yakın öğretmenin olduğu alanda şantiyenin ne işi var? Bu şantiyenin tozunu yutmak zorunda mı bu kadar insan? Rant ve para için insan sağlığını yok sayamazsınız.

Sn Zolan ve yetkililere buradan sesleniyorum. Bu yolu derhal tamamlayın ve bu şantiyeyi buradan kaldırın.

Eğitim-iş sendikası eğitim emekçilerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin sağlığı için bu konuyu takip etmeye devam edecektir. Mücadelemiz sizlerle daha güçlü, sizlerin desteğiyle daha anlamlı.