EĞİTİM-İŞ'TEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN'E SERT TEPKİ

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Tahir Çetin'den Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Çağrı

  • 22 Haziran 2024 - 04:13
  • Son Güncelleme : 22 Haziran 2024 - 04:18

Eğitim-İş Denizli 2 No'lu Şube Başkanı Tahir Çetin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sözlerini geri alması gerektiğini belirten sert bir açıklama yaptı. Çetin, Bakan Tekin’in Milli Eğitim Bakanlığı’nı tarikat ve cemaatlerin etkisi altına soktuğunu ve piyasacı yaklaşımlarla eğitim sistemine zarar verdiğini vurguladı.

Tahir Çetin, Bakan Tekin’in özel okulların patronlarıyla görüşmesi ve bu görüşmelerde, "Bu konuları özel okul temsilcileri ile görüşüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın mağdur olmayacakları çözümler üretmeye çalışıyoruz. Görüşmeler sağladığımız temsilcilerimizden istediğimiz şey: Özel okullarda görev yapmakta olan öğretmenleri mağdur etmemeleri." demesine rağmen, özel okul öğretmenlerine verilen “Taban Maaş” sözünün tutulmadığını ifade etti.

Çetin, derslik sayısı ve öğretmen açığı konusunda yeterli çalışmalar yapılmadığını ve özel okullarda ve kamuda görev yapan ücretli öğretmenlerin açlık sınırının hatta asgari ücretin altında ücretler aldığını belirterek Bakan Tekin’in bu duruma sessiz kaldığını söyledi.

Erzurum’daki Açıklamalar Tepki Çekti

Çetin, Bakan Tekin’in Erzurum’da yaptığı açıklamalara da değindi. Bakan Tekin’in, "Sokakta gördüğünüz 80 kişiden bir tanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde. Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi, kamu tarafından fonlandırılmıyor." demesini eleştirdi. Çetin, bu ifadelerin eğitim emekçilerinin maaşlarında iyileştirmeler yapılması gerekirken, eğitimcilerin itibarını düşürdüğünü belirtti.

Çetin’den Tekin’e Hatırlatma

Çetin, öğretmenlerin kamuda verdikleri hizmetin karşılığında aldıkları maaşların haklı olduğunu vurguladı. Bakan Tekin’e seslenerek, "Eğer Bakan kamu kaynaklarından fonlananları görmek istiyorsa vakıf ve dernek maskesi takmış tarikat ve cemaatlerin proje adı altında okullarda yaptığı çalışmalara bakmalıdır." dedi.

Eğitim-İş’in Talepleri

Çetin, Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu çağrılarda bulundu:

  • Bakan olarak göreviniz, öğretmenleri toplumda itibarsızlaştırmak değil, tam tersine öğretmenlerin mesleki itibarını korumaktır.
  • Bakan olarak göreviniz, MEB bünyesinde çalışan eğitim emekçilerinin insanca yaşayacağı ücretleri alması için çaba göstermektir.
  • Bakan olarak göreviniz, piyasacı bir bakış açısı ile değil kamucu bir bakış açısı ile eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını çözmektir.
  • Bakan olarak göreviniz, ülkedeki özel okul sayılarının artması değil, devlet okullarının derslik ve öğretmen açığını azaltmaktır.

Eğitim-İş’in Mücadelesi Devam Edecek

Çetin, Eğitim-İş olarak öğretmenlerin mesleki itibarını korumaya ve hukuki açıdan haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.