EĞİTİM İŞ'TEN KRİTİK UYARI: PERSONEL SAYISI YETERLİ DEĞİL!

Eğitim- İş Denizli Şubesi, pandemi döneminde okullardaki temizlik sorununa değindi. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada şehir merkezinde İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 170’e yakın okul bulunduğunu belirterek İş-Kur üzerinden sağlanan sınırlı sayıdaki temizlik çalışanlarının sayılarının yeterli olmadığını belirtti.

  • 09 Ekim 2021 - 20:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Eğitim-İş Şubesi okullardaki temizlik sorununa değindi. İş- Kur üzerinden sağlanan sınırlı sayıdaki geçici çalışanların sayısının arttırılması gerektiğini belirten Şube Başkanı Aydoğan, “ Bu problemin çözümü için takibimiz devam ediyor. Kadrolu çalışanlarımız olmadığı sürece problemlerin kalıcı olarak çözülmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

PERSONEL SAYISI YETERLİ DEĞİL!

Pandemi sürecinde okullarda geçici temizlik personelleri olduğunu ve bu personel sayısının yeterli olmadığını belirten Denizli Eğitim-İş Şubesi yaptığı açıklamada “ Okul idareleri, öğretmenlerimiz ve velilerimizin özverisi ile eğitim öğretim yüz yüze sürmektedir. Milli Eğitim bakanlığı okulların problemlerini çözme noktasında somut adımlar atmaktadır. Okulları açtık demekle sorunlar çözülmüyor” dedi.

204 SINIF KARANTİNADA

Bakanlığın sunduğu yazılı raporların ve taleplerin acilen karşılanması gerektiğini belirten Eğitim-İş Denizli Şubesi “ Eğitim-iş yıllardır eleştirilerini yaparken çözüm önerilerini de bakanlığa sunmaktadır. Şehir merkezinde İlkokul ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 170 e yakın kurum var. 24'ünde hiç vaka tespiti duymadık. Son aldığımız bilgiler ve araştırmalarımız sonucunda şehir merkezinde en az 204 karantinalı sınıf bulunmaktaydı” ifadelerini kullandı.

TEMİZLİK VE HİJYEN SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR

Temizlik çalışanlarının sayılarının yetersiz olduğunu da belirten Eğitim- İş Denizli Şubesi “Temizlik ve hijyene en çok gereksinim duyulan bu süreçte İş-Kur üzerinden sağlanan sınırlı sayıdaki geçici çalışanlarımızla birlikte okullarımızın personel problemi devam etmekte, temizlik ve hijyen sorunu hala çözülememiştir” dedi.