EĞİTİM İŞ'İN TRAFO MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Denizli’de Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun bahçesine bir trafo yapılacağını daha önce öğrenerek trafo inşaatı önünde iki kez eylem gerçekleştiren Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin eylemleri devam ediyor.

  • 24 Aralık 2020 - 14:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun bahçesine bir trafo yapılacağını daha önce öğrenerek trafo inşaatı önünde iki kez eylem gerçekleştirmişti. Eğitim-İş eylemlerine bir yenisini daha ekledi.

Trafo önünde eylem gerçekleştiren Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada,“Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018/10 nolu genelgeye aykırı bir şekilde öğretmen, öğrenci ve çalışanlarının güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini defalarca vurguladık. Anaokulu öğrencilerimizin oyun alanına bu trafonun yapılması vicdansızlıktır, sorumsuzluktur. Yüksek gerilim hattının, radyasyonun içinde çocuklarımız nasıl eğitim görecekler, nasıl oynayacaklar? Milli Eğitim Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa buraya bu trafonun yapılması büyük bir çelişki oluşturmaktadır. Resmi kurumlarımızın İmar planlarındaki aksaklıkları ve mevzuat boşluklarını okullarımızın lehine düzenlemesi gerekir. Okul bahçelerimizin imar ve tapu-kadastro sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerekir. Bu ayıptan bir an önce vazgeçin.Eğitim-iş Denizli Şubesi olarak öğrenci, öğretmen ve eğitim emekçilerimizin haklarını koruma adına bu konuyu takip ediyoruz, takip edeceğiz. Bu trafo buradan kaldırılana kadar eylemlerimize devam edeceğiz.”dedi.