EĞİTİM İŞ'İN AÇTIĞI DAVA SONUÇLANDI: ÖĞRETMENLERİN CEZALARI İPTAL EDİLDİ

Eğitim İş Denizli Şubesi ‘Nöbetçi Öğretmen’ eylemlerinde disiplin suçu alan öğretmenlerine verilen cezaların açtıkları dava sonucu iptal edildiğini duyurdu. Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan “mahkeme sendikal faaliyet hakkını bir kez daha tescillemiş, angaryacı anlayışa bir kez daha hukukun varlığını hatırlatmıştır” dedi.

  • 22 Kasım 2021 - 14:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim İş Denizli Şub esi bir süre önce nöbetçi öğretmen uygulamasına karşı eylem kararı alarak üyelerinin okul idarelerine nöbetçilik görevini yerine getirmeyeceğini bildirdiklerini duyurmuştu. Öğretmenlerin görev tanımlamasında bulunmayana nöbetçi öğretmenlerin öğrenci servislerinde denetim yapmasına karşı çıkan Eğitim İş üyelerinin okul idareleri tarafından bazı disiplin suçlarına çarptırıldığını söyledi.

Eğitim İş üyelerine verilen disiplin cezalarının iptali için dava açtı. Dava sonucunda mahkeme sendikal faaliyet hakkını göz önünde bulundurarak öğretmenleri haklı buldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan “Üyelerimize verilen bu disiplin cezalarının iptali için açtığımız davada mahkeme sendikal faaliyet hakkını bir kez daha tescillemiş, angaryacı anlayışa bir kez daha hukukun varlığını hatırlatmıştır.

Bu yönüyle daha önce defalarca örneğini yaşadığımız üzere sendikamızca alınan bir eylem kararının daha meşruluğu ve haklı olduğu mahkemece tescil edilmiştir.

Eğitim-iş’in örgütlü mücadelesi dayatmacı anlayışa karşı sarsılmaz duruşunu bir kez daha ortaya koymuş, eğitim emekçilerinin hukukunun sonuna kadar takipçisi olduğunu bir kez hatırlatmıştır. Eğitim-iş, eylemlerini yaparken doğru zeminde durduğunu, eğitim emekçilerinin sorunlarına haklı refleks gösterdiğini bir kez daha ortaya koymuştur” diye konuştu.