EĞİTİM İŞ DENİZLİ'DEN SOFUOĞLU'NA SUÇ DUYURUSU

Türkiye, her gün aklı ve bilimi önceleyen akademisyenlerin el ayak çektirilip sindirildiği, üniversitelerin yapılarının liyakatle değil yandaşlık kriterleriyle şekillendirilmesinin çarpıcı sonuçlarıyla karşılaşmaktadır diyen Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan; Akit TV denen hakaret merkezinde bir programa katılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun "Üniversiteler fuhuş evine döndü" sözleri, hem akademinin geldiği karanlık noktayı hem de yobazların iktidar eliyle ne kadar pervasızlaştırıldığını ortaya koymuştur." diyerek suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

  • 18 Aralık 2020 - 21:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV'de katıldığı programda tepki çeken ifadeler kullandı.

Sabri Balaman'ın sunduğu ‘Derin Kutu’ adlı programına konuk olan Sofuoğlu, Z kuşağını ‘hedonist’ olmakla suçlayıp üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söyledi.

Üniversiteler için ayrıca Sofuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi.

İnfial yaratan açıklamaların ardından Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yazılı bir basın açıklamasında bulunarak, "Aklın ve bilimin kalesi olması gereken üniversitelere siyasi iktidar eliyle yerleştirilen kadroların sapkınlıkları, ülke geleceğinin de nasıl karardığını göstermektedir" sözlerini dile getirdi.

Başkan Aydoğan açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

Sofuoğlu'nun bir dönem AKP'den milletvekili aday adayı olması ve bu skandal açıklamayı yaparken "Cumhurbaşkanımız da vurguladı" demesi de, bu sapkın fikirlerin iktidar eliyle filizlendirilip büyütüldüğünü göstermektedir. "Google'ı ilk Sultan Abdülhamit Han buldu" diyecek kadar meczupları aratmayan bir akla sahip olan bu şahıs, gelişmiş bir ülkede değil profesör olarak görev yapmak, üniversitenin kapısından bile alınmaz. Çünkü üniversiteler "fuhuş evi" olmadığı gibi, rehabilitasyon merkezi de değildir.

Karma eğitimin düşmanı, kadın-erkek ilişkilerine sapkın şekilde bakan bu zihniyetin, adına "fuhuş evleri" dediği üniversitede varlık göstermesi de, hakaret dolu bu sözlerin hesabını vermemesi de düşünülemez!

Türkiye Cumhuriyeti tarikatların, AKP eliyle beslenen yobazların şeriatvari açıklamalarla istediği gibi saçmalayıp insanlara kara çalacağı bir ülke değildir!

Bunu Sofuoğlu gibiler de onlara güç verenler de er ya da geç öğreneceklerdir!

Eğitim-İş olarak, Sofuoğlu'nun bu açıklamalar aracılığıyla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği ve nefret/ayrımcılık suçları işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk. Hukuksal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ilan ediyor, YÖK'e bu şahıs hakkında derhal harekete geçmezlerse suça ortak olacaklarını hatırlatıyoruz.