DTO TEKNİK TEKSTİLE DÖNÜŞÜM PROJESİ YÖNETİM MERKEZİ İŞBAŞI YAPTI

  • 21 Temmuz 2020 - 15:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan’ın hizmet binalarında oluşturduğu Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Yönetim Merkezi’ndeki teknik ekip, işbaşı yaptı. DTO üyeleri ile ilgilileri bilgilendirmek üzere bir webinar düzenleyen ekibe başarılar dileyen Başkan Erdoğan, “Avrupa Birliği’nden %100’ü hibe 5 milyon Euro’luk destek alan projemiz, sanayimize çağ atlatacak niteliktedir; ilimiz ve bölgemiz için çok önemlidir. Sanayi Bakanlığımız tarafından, ülkemizdeki TOBB’a bağlı odalar arasından seçilen 2 büyük projeden biridir. Denizli Ticaret Odamızda, projemiz için bir yönetim merkezi oluşturduk. Teknik tekstiller açısından oldukça yoğun ve nitelikli bir hizmet dönemine giriyoruz. Projemizle Denizli’mizde çığır açacak ekibimize, kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi. Hemşehrilerine de çağrıda bulunan Erdoğan, “Sizlerden ricam; bu merkezimizle temasa geçip, fikirlerinizi bizimle paylaşmanız ve bu imkândan faydalanmanız. Denizli’mize, hayırlı ve uğurlu olsun.” diye seslendi.

İnternet ortamından 254 ön başvurunun olduğu webinara, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino, İkada İnsan Kaynakları İş Geliştirme Uzmanı İlhami Birkan, DTO Genel Sekreter Yardımcısı ve Tekstil Mühendisi Akay Gündoğan, Denizli ABİGEM Direktörü Sıdıka Arıkan, Projenin Teknik Yöneticisi Ayşegül Çivi ile çok sayıda DTO üyesi katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DÖNÜŞÜM PROJEMİZ, DENİZLİ’DE ÇAĞIR AÇACAK”

Başkan Erdoğan, açış konuşmasında, projelerinin Denizli sanayisine çağ atlatacak derece önemli olduğuna dikkati çekti. Erdoğan, “Projemizde yüklenici lider şirket olan İkada Danışmanlık ile ortakları Almanya’dan Aachen Üniversitesi ve İtalya’dan Eurecna S.P.A firmalarıyla, büyük bir konsorsiyum oluşturduk. Avrupa Birliği’nden %100’ü hibe 5 milyon Euro’luk destek alan projemiz, ilimiz ve bölgemiz için çok önemli. Sanayi Bakanlığımız tarafından, ülkemizdeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı odalar arasından seçilen 2 büyük projeden biri. Projemizin sahibi ve nihai yararlanıcısı olarak en başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Avrupa Birliği’ne ve projemizin sözleşme makamı olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız ile Teknik tekstil merkezimizin kurulacağı Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’mıza, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Denizli Ticaret Odamızda, bu projemiz için özel bir yönetim merkezi oluşturduk. Teknik tekstiller açısından oldukça yoğun ve nitelikli bir hizmet dönemine giriyoruz. Üyelerimizden bir ricam var; o da bu merkezimizle temasa geçip, fikirlerini bizimle paylaşmaları ve bu imkândan faydalanmalarıdır.” dedi.

PROJELERİNİN DENİZLİ’YE NELER KAZANDIRACAĞINI ANLATTI

Başkan Erdoğan ayrıca, merkezin içeriği ve projelerindeki hizmetlerden de bahsetti. Erdoğan, “Merkezimizde uçak ve araba parçaları, helikopter ve drone parçaları, yat, kayık ve kano parçaları, kayak takımı ve golf sopasının yanı sıra keman ve gitar gibi enstrümanların kasaları üretilebilecek. İtfaiyeciler için alev geciktirici kumaşlar geliştirilebilecek. Otomotiv, medikal, tekstil ve ambalaj sektörlerinde kullanılabilecek ürünlerde, ultrasonik dikiş makinesiyle hava geçirmeyen dikiş yapılabilecek. Aromaterapi uygulayan, ısıtma ve soğutma yapabilen ve yaşamsal verilerin toplanması gibi özel işlevleri olan akıllı yatak tekstilleri için çalışılabilecek. Dahili elektronik iletişim cihazlarına sahip akıllı giysiler üretilebilecek. Perdelerde ve döşemelerde, dekorasyon çeşitliliğini artıracak ve renk tercihini son kullanıcının yani tüketicinin inisiyatifine bırakarak yeniden dekoratif dizaynı kolaylaştıracak, rengi ayarlanabilen optik ev tekstilleriyle ilgili çalışılabilecek. Çevreye duyarlı olarak sentetik ürünlerin ve belki pamuk liflerinin susuz ortamda boyanabilmesi sağlanacak. Covid-19 salgınıyla değeri daha çok anlaşılan, ameliyathaneler için önlükler ve ameliyathane malzemeleri gibi tek kullanımlık ürünler üretilebilecek. İnşaatlar için beton ile birleştirilebilen, ağırlığı azaltan, mukavemeti ve mimari kaliteyi artıran tekstiller dizayn edilebilecek. Ayrıca, merkezimizdeki enerji ölçüm ekipmanlarıyla, üyelerimizin tesislerinin enerji verimliliği izlenerek, kayıplarının azaltılması sağlanacak. Bu teknik konuların detayları, uzmanlarımız tarafından projemiz boyunca üyelerimizle paylaşılacaktır. Projemizle Denizli’mizde çığır açacak ekibimize, kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

DTO EKİBİNDEKİ UZMANLAR, KATILIMCILARI DETAYLI BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRDİ

Başkan Erdoğan’dan sonra teknik ekibindeki uzmanlar, katılımcıları proje ve işleyişi hakkında daha detaylı bilgilendirdi.