DOLU YAĞIŞI ÇİFTÇİYİ ZOR DURUMA SOKTU

  • 26 Nisan 2021 - 05:43
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli ve çevre ilçelerinde öğlede sonra dolu ve yağmur yağışı meydana geldi. Özellikle Tavas ve Kaklık'ta etkili olan yağışlarda sürücüler zor anlar yaşayarak araçlarını yol kenarına çekti. Bazı bölgelerde meydana gelen dolu yağışıyla beraber araçlarını yol kenarına çeken sürücüler dolunun erimesini bekledi. Honaz ilçesinin Kaklık Mahallesinden, Çal ilçesinin Belevi Mahallesine kadar ki ekili arazide özellikle bağ ve anason tarlaları dolu yağışından etkilendi. Yaklaşık 6 dakika süren dolu yağışıyla beraber yerler beyaza büründü.

Dolunun ardından akşam saatlerinde ise gök gürültü sağanak yağışın etkisiyle bir çok noktada yollar kapandı. Vatandaşlar yağışların etkili olduğunu belirtirken, su baskınına karşı önlem aldıklarını ifade etti.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek yaptığı açıklamada "İlçemizde bu akşam saatlerinde yaşanan yoğun dolu yağışı nedeniyle Kaklık, Menteşe ve Kızılyer Mahallelerimizde ürünleri zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletir, her zaman yanlarında olduğunu belirtmek isterim. Allah bizi daha büyük afetlerden korusun" ifadelerinde bulundu.