DOLANDIRICILARIN SOSYAL MEDYA TUZAĞINA PARA KAPTIRDI

Denizli'de belediye personeli olan bir vatandaş sosyal medya üzerinde gördüğü yüklü miktar para kazandıralım reklamına kandı ve parasını kaptırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş polise şikayetçi oldu.

  • 22 Ağustos 2020 - 14:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Son yıllarda günden güne şans oyunlarına olan talep karşısında dolandırıcılar sosyal medyayı mesken tutarak tuzak kuruyor. Bu dolandırıcıların bir kurbanı ise Denizli’de S.Ö. isimli belediye personeli oldu. S.Ö. sosyal medyada dolaşırken yüklü miktarda para kazandığının söyleyen  kişinin reklamını gördü. Mehmet Emin İ. adındaki bu kişiye S.Ö. sağlam bir kupon var mı? diyerek mesaj atınca tuzak işlemeye başladı. Şüpheli, “Kuponlarımız net kazançlıdır ve 200 TL’dir bilginiz olsun +148 oranlıdır” diyerek cevap verdi. S.Ö. güvenilir sitenin ismini vererek buradan oynasam borcum çok” dedi. Şahıs, söylediği sitenin sponsorluğunda çalıştığını söyleyerek güven sağlamaya çalışarak tuzağını devam ettirdi.

S.Ö, para kazanmak umuduyla yazıştığı kişiye 50 bin TL lazım dedi. Ardından şahıs hangi banka ile çalıştığını söyleyerek iban numarasını gönderdi. Güven sağlamak için ise kimlik numarasını paylaşabileceğini GBT sorgusunu yaptırabileceğini dile getirerek diyaloğu sürdürdü. Bununla da yetinmeyen şahıs telefon numarasından POHEM araştırması yaptırabileceğini sözlerine ekleyerek tuzağına S.Ö.'yü düşürmeyi başardı. Buna güvenen S.Ö. verilen hesaba 200 TL gönderdi. Ardından şüpheli şahıstan güvenilir siteden gelmiş gibi sahte görselle 29.600 TL kazanmış gösterdi. Ayrıca resimde 2.900 TL veraset intikal şans oyunları vergi ödemesine tabi tutulmuştur ödeme zamanında ödenmemiş olup zaman aşımına uğraşmıştır” yazısıda eklenmişti.

Görseli gördükten sonra S.Ö. parasının olmadığını dile getirerek 2.900 TL ödemeyeceğini yazdı. Fakat şahıs, parayı ödemezse yasal işlem başlatacağını 56.000 değerinde tazminat ve 5.850 TL avukatlık masrafı ödeyeceksin diyerek tehditler savurunca olanlar oldu ve S.Ö. korkarak 600 lira daha gönderdi. Fakat şahıs işlemin kabul etmediğini paranın devamını istedi.

S.Ö. dolandırıldığını anlayarak emniyete giderek konuştuğu kişiden şikayetçi oldu.