DİĞER DAMAT DA MİLLİ SAVUNMA BAKANI OLURSA?

TBMM Genel Kurulu’nda askeri düzenlemeler hakkında söz alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk geçirilmeye çalışılan kanunların eksikliklerini ve yanlışlıklarını dile getirdi.

  • 16 Temmuz 2020 - 14:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

“Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Şükran ve Minnetle anıyorum” sözleri ile konuşmasına başlayan “Hükümetin geçmişte askerlik konusunda yaptığı yanlışları itiraf ettiğini, pişman olduğunu ve şimdi yine dağınık, parça parça gizlice düzeltmeye çalıştığını söyleyen Öztürk şimdi yine hata yapıyorsunuz, ben size yapmanız gerekenleri söyleyeyim” dedi. Denizli İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk yapılması gerekenleri “1-Askerî disiplin ve bilincin verildiği askerî liseler açılmalıdır. 2-Harp okulları yeniden açılmalıdır. 3-GATA yeniden açılmalıdır” şeklinde sıraladı.

Astsubay ve Subaylarda yaş haddi konusundaki düzenlemeye de değinen Yasin Öztürk “Sakınca nedir? Kimin bu haktan yararlanacağına biz karar veririz.” cümlelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bel kemiği astsubaylarımızı hakları olan bir konuda torpil aramaya sevk etmek olduğunu belirterek askeriyede siyasallaşmanın yeni bir adımı olduğunu vurguladı.

Vekil Öztürk ayrıca “Şimdi askeri gelenekten gelen sistemi tanıyan bir Milli Savunma Bakanı var ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde her şey mümkün; Cumhurbaşkanı ya ekonomiyi bir damadına teslim ettiği gibi Milli Savunmayı da diğer damadına teslim ettim derse ne olacak?” sözlerini noktaladı.