DEVECİLER MERKEZEFENDİ BASKET'TE SON GELİŞMELERİ AKTARDI

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı Başkanı Veli Deveciler, son dönemde kamuoyunu işgal eden Süper Lig’e alınma ve teminat mektubu konularında açıklamalarda bulundu. Başkan Deveciler, “Tüm şartları karşıladık, süreci ve takdiri Türkiye Basketbol Federasyonu’na bırakıyoruz” dedi.

  • 09 Eylül 2020 - 14:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı, Süper Lig yolunda. Denizli Basket Takımı’nın başvurusu teminat mektubu bahane edilerek reddedilmişti. Hukuki yollarla hakkını arayan Denizli Basket’e müjdeli haber Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’ndan gelmişti. Yaşanan süreci ve son gelişmeleri açıklamak amacıyla basın toplantısı düzenleyen yönetim kamuoyuna  açıklamalarda bulundu.

Hotel Angel’s Park'ta düzenlenen toplantıda konuşan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı Başkanı Veli Deveciler, “Bizler Denizli'mizde basketbolun gelişmesi, ilimizde oynanması ve bunun için hedeflenen noktalara gelinmesi için çaba sarf ediyoruz. Hepimizin birbirinden başarılı, kariyerli ve çalışkan insanlar olduğu bilinmektedir. Gelişmelerle ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenliyoruz. Bizim amaçlarımızdan en büyük olanı salonumuzun tıklım tıklım dolmasıdır. Salonumuzu görenlerin ortak düşüncesi bu karşılaşmanın Avrupa'da bir yerde mi oynandığı sorusu yönündedir. Biz bu atmosferi yaratabildiğimiz için çok memnunuz. Teknik şartları ve böyle bir atmosferi yaratabildiğimiz bir ortamda oynadığımız sporun en üst liginde, en üst düzeyinde olmayı arzu ediyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Bütün çalışmalarımız da bu yöndedir” ifadelerini kullandı.

“SÜPER LİG’E LAYIK OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ”

Süreç içerisinde Merkezfendi Belediyesi Denizli Basket’in Süper Lig'e katılabilme fırsatı oluştuğunu ifade eden Başkan Deveciler, teknik hatalardan dolayı başvurunun reddedildiği açıkladı. Başkan Deveciler, “Biz de gerekli müracaatları yaptık. Fakat teknik olarak adlandırdığımız, hukuki olarak adlandırdığımız birtakım hatalar oldu. Hataların mercii hukuki kurumlardır. Biz de dilekçemizle gerekli mercilere müracaat ettik. Sonuç olarak buradaki düzenlemenin yanlış olduğu, bizim başvuru talebimizin reddinin hatalı olduğu Tahkim Kurulu tarafından karar verdi. Bu bizim için mutluluk verici bir karardır. Çünkü bizim süreç içerisinde bazı işleri doğru yapmadığımız söylenmişti. Fakat netice itibariyle her şeyi doğru yaptığımız ortaya çıktı. Buradaki teknik eksiklik hiç kimseye bir becerisizlik ya da ona benzer laflarla itham edilecek durumlar değildir. Bu teknik bir sorundur ve hukuki olarak giderilmiştir. Bundan sonraki aşamada federasyonumuz yeni bir duyuru süreci açtı. Bu duyuru sürecine katılmak arzusundayız. Teminat mektubu eksikliğinden söz ediliyordu ancak bize bunun için zaman verilmemişti. Dün itibariyle teminat mektubunu alarak bitirmiş olduk. Bu şartı yerine getirdiğimiz için çok memnunuz. Tüm şartları yerine getirmiş durumdayız. Bugün itibariyle tüm belge ve evraklarımızı Türkiye Basketbol Federasyonu'na sunacağız. Bundan sonraki süreci, takdiri Türkiye Basketbol Federasyonu'na bırakıyoruz. Layık olduğumuzu düşündüğümüz yerde Süper Lig’de olmayı arzu ediyoruz” diye sözlerini tamamladı.