DERMAN BELEDİYECİLİK TOPLANTISI SERİNHİSAR'DA GERÇEKLEŞTİ

  • 15 Ekim 2020 - 16:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Belediye Başkanları ve belediyelerin proje ekipleri Serinhisar’da bir araya geldi. Toplantıda vatandaşların sorunları, beklentileri ve sosyal belediyecilik perspektifiyle çözüm odaklı projeler tartışıldı. ‘Derman Belediyecilik’ sözüyle yola çıkan başkanlar, ekonomi, sosyal yaşam, tarım, eğitim gibi birçok önemli konuyu masaya yatırdı. Genel Merkez’in de önerileri ile şekillenen toplantıdan sosyal belediyecilik anlamında yeni projeler geliştirme kararı çıktı.

“YEREL YÖNETİMLER HALKIN HER SORUNDA BAŞVURABİLDİĞİ BİR DEVLET KAPISI”

Tarım alanında önemli çalışmaları da olan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, sağlıklı ve güvenilir gıdanın gelecek yıllar açısından hayati önemde olduğuna dikkat çekti. Çiftçilerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Yerel yönetimler halkın en yakın olduğu, her sorununda rahatlıkla başvurabildiği bir devlet kapısı. Bir kulağımız daima sokakta, gelen talepleri dikkate alıyor, halkçı çözümler için büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

“BELEDİYELER GENÇLERE GÜVENLERE YÜRÜYEBİLECEKLERİ YOLLAR AÇMALI”

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ise ilçenin erkek voleybol takımı Cavidilspor örneğini hatırlatarak şunları söyledi; “İlçemizin gençlerini spora teşvik ederek gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimi ile yakından ilgileniyoruz. Aynı zamanda spor gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını da sağlıyor bir taraftan. Belediyeler ülkenin geleceği olan gençlerin sosyal hayatlarına değmeli, onlara güvenle yürüyebilecekleri yollar açmalı.”

“SOSYAL BELEDİYECİLİK TEMEL MOTTO OLARAK ÖNE ÇIKMALI”

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek de toplantıya dair değerlendirme konuşmasında sosyal belediyecilik vurgusunu öne çıkardı. Kepenek, “Halkın ekonomik, sosyal birçok sorunu var. Sorunların çözümünde elbette sosyal belediyecilik kavramı temel motto olarak öne çıkmalı. Göreve gelirken yalnızca vatandaşa hizmet götürme iddiasıyla değil derman olma sözüyle hareket ettik. Halka götüreceğimiz hizmet ‘yaptık oldu’ anlayışıyla değil, sorunlarına çözüm üreten talepleri karşılayan bir hizmet olmalı. Bu anlamda bu toplantının gelecek dönem açısından çok önemli olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“DERMAN BELEDİYECİLİK AFİŞLERDE KALAN BİR SLOGANDAN İBARET DEĞİL”

Toplantıya ev sahipliği yapan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi toplantının önemine dikkat çekerek; “Böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduk. Derman Belediyecilik anlayışının seçim döneminde asılan afişlerde kalan bir slogandan ibaret olmadığını gösterdik. Görev süremiz boyunca bu felsefe ile hareket ettik. Önümüzdeki dönem planlarımızı da bu anlayışla hareket ederek masaya yatırdık” dedi.