DEPREM UZMANINDAN DENİZLİ UYARISI

Girit’te meydana gelen depremlerin ardından konuşan Jeoizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’de Muğla, Antalya, Aydın, Denizli, Burdur, Isparta için uyarıda bulundu.

  • 03 Mayıs 2020 - 09:54
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Girit açıklarında üst üste meydana gelen 6.4 ve 5.2 büyüklüğündeki depremlerin ardından Sözcü’ye konuşan Jeoizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Girit Yunan sınırlarında demek yanlıştır. Siyasi olarak bizim dışımızda olsa da bu Güney Ege dalma batma kuşağının uzantısının karadaki devamı Fethiye, Çameli üzerinden Denizli, Burdur, Isparta göller bölgesine kadar gidiyor.

Bütün bu saydığım yerler deprem çekincesi altında.

İrili ufaklı devam edecek. Korku vermek istemem ama Muğla, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta bugün deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmakta yarar var.” Dedi.

“2020-2022 ANADOLU’DA DEPREMLE YILI OALCAK”

2018 de yapğım açıklamada 2020-2022 yılları burada ve Anadolu’da depremler yılı olacak demiştim. Depremler siyasi sınır tanımaz.

“DENİZLİ HAZIRLIKLI OLSUN”

Girit Yunan sınırlarında demek yanlışr. Siyasi olarak bizim dışımızda olsa da bu Güney Ege dalma batma kuşağının uzansının karadaki devamı Fethiye, Çameli üzerinden Denizli, Burdur, Isparta göller bölgesine kadar gidiyor. Bütün bu saydığım yerler deprem çekincesi alnda. İrili ufaklı devam edecek. Korku vermek istemem ama Denizli Muğla, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta bugün deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmakta yarar var.”