DEPREM BÖLGESİ ACIPAYAM'DAN CAN YAKAN FOTOĞRAFLAR

Denizli’nin Acıpayam ilçesi 5.5 depremin ardından Denizli’de 70’ten fazla artçı deprem meydana geldi.

  • 20 Mart 2019 - 11:52
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İŞTE DEPREM BÖLGESİNDEN İLK KARELER


Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 5.5 deprem korkuturken AFAD bu büyük depremin ardından 70’ten fazla meydana geldiğini sitesinden yayınladı.


Kandilli Rasathanesi  ise 31 tane artçı depremin meydana geldiği belirtildi.


Kandilli Rasathanesi tarafından Denizli Acıpayam olarak belirlendi. Kandilli Deprem'i 5.7 olarak ölçtü.


Deprem İzmir Muğla, Aydın’da hissedildi.  Depremde bir kişi enkaz altında kalırken komşuları tarafındna yaralı olarak Acıpayam Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralının durumun iyi olduğu öğrenildi.


Acıpayam ilçesi Yeniköy, Karahöyük, Uçarı, Gedikli ve Yeşildere Mahallelerinde hasar tespit çalışması yapılıyor.


Bölgede 50’den fazla evde hasar oluşurken Karahöyük köyünde bir evde çıkan yangın itfaiye tarafından müdahale edilerek söndürüldü.


Deprem sırasında panik yapan1 kişi camdan atlayarak yaralandı. Deprem sırasında baygınlık geçirenler oldu sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. 


Camilerin minarelerinden vatandaşlara anons yapıldı. Anonslarda evlere girilmemesi elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı.


Acıyapam Devlet Hastanesi, deprem sonrası güvenlik nedeniyle hastalar tahliye edildi. Hasar tespit çalışmasının ardından hastaların yeniden hastaneye sevk edileceği öğrenildi. 


Bu arada Aydın'ın Karacasu ve Denizli'nin Serihisar ilçelerinde de deprem nedeniyle eğitime bugün ara verildi.


Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki depreme ilişkin, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmadı. Hafif yaralanan 3 vatandaşımız var." mesajını paylaştı.


Acıpayam'da 151 haneli Yeniköy'ün Muhtarı Mehmet Biçer, girilemeyecek halde olan 6 ev bulunduğunu açıkladı.


Uçarı Mahallesi Muhtarı Serkan Aydın, 120 hanenin 15'inin yıkıldığını, can kaybı olmadığını duyurdu.
Yeşildere Muhtarı Selçuk Selçuk, 24 evde hasar meydana geldiğini kaydetti.


Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle,  “Eğer binanızda çatlak, hasar varsa yetkililer gelip hasar tespiti yapana kadar içeri girmeyiniz, Ege depremleri doğası gereği sık ve güçlü artçılar oluşturabilir o nedenle merkez üsse yakın vatandaşlarımız duyarlı olmalı” dedi.


Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğünden 1 tır içerisinde 16 metrekarelik 20 çadır, 50 ve 63 metrekarelik 3 gölgelik, 250 battaniye, 100 yatak, 1 ışık kulesi, 1 jeneratörün Denizli'ye ulaştığını duyurdu. Kınık ayrıca, öncü ekiplerin de sahaya intikal ettiğini bildirdi.