DENİZLİ'YE KIŞIN İLK KARI YAĞDI

Denizli'de sezonun ilk karı Denizli Kayak Merkezine ve dağlara yağdı. Pastırma yazının yaşandığı günleri geride bırakan Denizli'de kar yağışı gün gece saatlerinde gerçekleşti. Mevsimin ilk karı kayak merkezinde sevinçle karşılanırken, kar yüksekliğinin henüz kayak sporu için elverişli olmadığı öğrenildi.

  • 15 Kasım 2020 - 15:45
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kasım ayında pastırma yazını yaşayan, son dönemde açık bir havanın hakim olduğu Denizli'de, yağış hafta sonunda yine yüzünü gösterdi. Denizli'de dün akşam saatlerinde başlayan yağışta yüksek kesimlere ise mevsimin ilk karı yağdı. Honaz Dağı başta olmak üzere Babadağ, Akdağ gibi yüksek rakımlı yerlerde mevsimin ilk kar yağışı yaşandı.

KAYAK MERKEZİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

2 bin 300 rakımlı Bozdağ üzerine kurulu Denizli Kayak Merkezinde ise mevsimin ilk karı heyecanı yaşanıyor. Gece saatlerinde etkili olan kar yağışında merkez beyaz gelinliğini giydi. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında binlerce kişiyi ağırlayan merkezde gece etkili olan kar yağışının kayak sporu için elverişli olmadığı öğrenildi. Bölgede kalınlığın 5 santimi bulduğu açıklandı.