DENİZLİSPOR’UN İLK YARI KARNESİ

Denizlispor, sezonun ilk yarısını tam planladığı gibi olmasa da istediği yerde tamamladı. 17 haftada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 22 puan toplayan ligin yeni ekibi yeşil siyahlılar, 17 puanla 11.sırada devreyi kapattı.

  • 30 Aralık 2019 - 21:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Rakip fileleri 19 kez havalandıran horozlar kalesinde ise 23 gol gördü. Denizlispor’un ofansif ve keyifli futbolu bu tabloyu ortaya çıkardı. Ligde rakiplerine en fazla 2 gol atan yeşil siyahlı ekip, en farklı yenilgilerini Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor’dan 5-1’lik skorlarla aldı. Denizlispor topladığı puan itibariyle 1.2 puan maç ortalaması ile oynadı. Takımda kaleci Stachowiak, Rodallega, Barrow, Mustafa Yumlu ve Zakarya Bergdich en çık dikkat çeken isimler oldu.

DEPLASMAN FATİHİ, İÇ SAHADA FAKİRİ!

Denizlispor ilk yarıda ‘Deplasman Fatihi’ oldu. Horozlar deplasmanda 17 maçta 15 puan topladı. Yine 15’er puanlı Trabzonspor ve Başakşehir takımları ile birlikte ilk 3 sırada yerini aldı. Dış sahada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan Denizlispor, deplasmandaki performansı ile göz kamaştırdı. Denizlispor, 12 gol attı, 11 golü de kalesinde gördü. Horozlar iç sahada topladığı 7 puanla 15.sırada yer aldı! Denizlispor, kendi evinde 2 galibiyet alabildi. 1 kez berabere kalan yeşil siyahlılar, tam 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İç sahada 7 gol atan horozlar, kalesinde 12 gol gördü.

İLK YARI İÇİN BAŞARILI SEZONLARDAN BİRİ

İlk 7 haftada teknik direktör Yücel İldiz ile 8 puan toplayan yeşil siyahlılar, teknik direktör Mehmet Özdilek ile 10 haftada 14 puan hanesine yazdırdı. Horozlar ilk yarıda en başarılı sezonlarından birini de yaşadı. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, lige ilk kez adım atan bir takım için ilk yarıyı başarılı geçirdiklerinin altını çizdi. Sezon başında ilk 5 gibi büyük bir hedef koyduklarını kaydeden başkan Ali Çetin, ilk yarı hedeflerine ulaştıklarını altını çizdi. Çetin, “İlk yarıda yaşadığımız kazalar olmasa çok daha iyi olacaktı. Ancak sezon başında küçük bütçeli ve mütevazi kurulan bir takım için alınan 22 puan iyi. İkinci yarı daha da iyi olacağız” diye konuştu.