DENİZLİ'NİN SAKLI CENNETİ İNCEĞİZ KANYONU ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Denizli’de herkesin bilmediği bir gizli cennet daha ziyaretçilerini bekliyor.

  • 04 Mayıs 2019 - 19:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Kale ilçesine 45 Kilometre uzaklıkta İnceğiz Mahallesi’nde bulunan halk arasında Arapapıştı olarakta adlandırılan İnceğiz Kanyonu muhteşem manzarasıyla gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Kemer Barajı'nı besleyen akarsuların aşındırmasıyla oluşan kanyon keşfedilmeyi beklerken kanyona Denizli, Aydın ve Muğla illerinden doğaseverler akın ediyor.

Ziyaretçiler kanyonun güzelliğini izlemenin yanı sıra İnceğiz'in zeytin ve incirininin lezzetini de tatma şansı yakalıyor. Kale ilçesine 45 kilometre mesafede olan kanyon hafta sonu güzel zaman geçirmek isteyenlerin yeni adresi.

Piknik alanların yanı sıra artan turist sayısı ile bölgedeki ticari hayatı canlandırmaya başladı. Restaurant ve konaklama faaliyetlerinin düzenlemeleri devam ederken Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç Hafta sonunu Doğa ile İç içe, hoşça vakit geçirmek isteyen hemşerileri İnceğiz Kanyonu’na davet etti.

Başkan Sağınç, “Doğanın Güney Ege'ye Mirası olan İnceğiz Kanyonu’nun doğal güzelliklerini yakından görmeleri için davet ediyoruz. İyi hafta sonları” dedi.